Facebook canlı yayın, Facebook, daha çok Facebook demek

Sosyal medya devi Facebook, rakiplerini bir bir elemeye, eleyemediklerini satın almaya, satın alamadığını ise kopyalamaya devam ediyor... Son olarak popüler canlı yayın uygulaması Periscope gibi canlı yayın hizmetini test etmeye başladı.

Facebook canlı yayın, Facebook, daha çok Facebook demek

Facebook eşittir internet, ya da internet eşittir Facebook. İnternette ahtapot gibi giderek büyüyen sosyal medya devinin büyümesi giderek korkutucu bir hal almaya başladı.

WhatsApp, Instagram, Oculus gibi sosyal medya platformlarını bünyesine katan Facebook'un yaptıkları yalnızca bunlarla ilgili değil. Facebook Messenger'la birlikte adeta bir patlama yaşayan şirket internet olmayan uzak bölgelere internet götürmek için de çalışmalar yürütüyor.

Şimdi de gözüne Periscope'u kestirmiş gibi görünüyor. Popüler canlı yayın uygulamasının kopyasını yapıp test etmeye başlayan Facebook, bu özelliği şimdilik yalnızca ABD'de deniyor.

FACEBOOK VE CANLI YAYIN

Facebook kullanıcıları yakın zamanda kendi sayfalarında Canlı Video butonunu görürlerse şaşırmayın. Facebook'un üst düzey yetkililerinin de açıklamasına bakarsak şirketin önümüzdeki yıllarda Facebook'da genellikle yalnız video olacağını tahmin ediyorlar.

Kısacası Facebook tüm insanlar için bir şey olmak istiyor, ama genellikle bunun da canlı olmasını istiyor.

Facebook'un bu atağına karşı rakipleri Microsoft ve Google nasıl bir karşılık verecekler?

Kaynak: Diyarbakır Söz