Facebook Moments İle Fotoğraf Paylaşmak Artık Daha Güvenli

Facebook, Moments ismini taşıyan yeni bir fotoğraf paylaşım uygulaması yayımladı. Android veya iOS tabanlı cihazlarda bildiğimiz gibi herhangi bir fotoğraf çektikten sonra dahili paylaşım menüsü üzerinden çektiğimiz görüntüleri sosyal ağlar yahut e-posta, WhatsApp gibi servislere gönderebiliyoruz. İşte Moments'ın işlevselliği tam olarak burada devreye giriyor.

Facebook Moments İle Fotoğraf Paylaşmak Artık Daha Güvenli

FOTOĞRAF PAYLAŞMAK ARTIK DAHA GÜVENLİ

Arkadaşlarınızla çektiğiniz tüm fotoğrafların hem bir havuzda toplanmasını hem de gizliliğin sağlanmasını ister misiniz? O halde Facebook Moments tam size göre.

Şöyle ki, uygulama doğrudan Facebook içerisinden 'havuz paylaşımı' yapmamıza olanak sağlıyor. Havuz paylaşımı dediğimiz şey ise bizim olsun, arkadaşlarımızın olduğu çektiği tüm görüntülerin merkezi bir depoda saklanması ve bu sayede sadece kendi çektiklerimize değil arkadaşlarımızın çektiklerine de erişebilmemiz. Moments'ın dikkat çeken bir tarafı da Facebook'tan ayrı olarak da çalışabilmesi. Yani telefonumuzda Facebook yüklü olmasa dahi kullanabiliyoruz. Ama tabii Facebook ile çok daha işlevsel hale geldiğini de atlamayalım. Ki bu sayede Facebook'un yüz tanıma teknolojisinden de faydalanabiliyor. Keza konum desteği de bütünleşik hale geliyor.

Yükledikten sonra yapmamız gereken grup oluşturup, dilediğimiz arkadaşlarımızı bu gruba eklemek. Ardından yukarıda da belirttiğimiz gibi oluşan fotoğraf havuzundan tüm üyelerin çektiği görüntülere erişebiliyor, eşzamanlama gibi işlemleri gerçekleştirebiliyoruz.

Tanıtım videosunu aşağıda; indirmek isteyenleri buraya (Android) ve baraya (iOS) alalım.

Kaynak:Yenisafak

Kaynak: Diyarbakır Söz