Facebook'un 'Lite' versiyonu yayınlandı

Giriş seviyesi elektronik ürünler, telefonlar derken giriş seviyesi yazılım da Facebook’tan geldi. Sosyal medya devi internetin hızlı olmadığı, düşük kapasiteli telefonlar için Facebook Lite’ı yayınladı.

Facebook'un 'Lite' versiyonu yayınlandı

Dijikolog.com sitesinde yer alan habere göre Facebook Lite Türkiye’de kullanılamayacak. Çünkü Facebook Lite giriş seviyesi diye tabir edilen ucuz telefonların yoğun olarak kullanıldığı gelişmekte olan ülkeler için tasarlanmış.

Tabi iş yalnızca telefonun giriş seviyesi olmasıyla da bitmiyor, Facebook Lite kullanabilmeniz için internetinizin de yavaş olması gerekiyor. Ki düşük hızlı internette bile Facebook Lite gayet performanslı çalışabiliyor.

Facebook Lite, sosyal ağı dünyanın gelişmekte olan bölgelerinde kullananlara yönelik tasarlanmış, hafif bir uygulama. Video, yakındaki arkadaşlar gibi veri tüketen işlevleri sunmayan Facebook Lite, bu özelliklerden fedakarlık edenlere hızlı, akıcı bir deneyim sunuyor. 1MB’tan küçük uygulama, haber kaynağı, durum güncellemeleri, fotoğraflar, uyarılar ve diğer birçok işlevi destekliyor.

FACEBOOK LITE AVRUPA ’YA DA GELECEK Mİ

Bugün Asya ülkelerinde yayına sunulan uygulama, Latin Amerika, Afrika ve Avrupa’nın belirli bölgelerine “önümüzdeki haftalarda” gelecek.

Kaynak: dijikolog.com

Kaynak: Diyarbakır Söz