Genç mucide Facebook ve Obama'dan görüşme talebi!

ABD’de yaşayan 14 yaşındaki talihsiz mucit Ahmed Muhammed icat ettiği saatin bombaya benzemesi nedeniyle gözaltına alınmıştı. Talihsiz mucide Microsoft, Facebook ve Obama’dan destek yağmuru yağdı.

Genç mucide Facebook ve Obama'dan görüşme talebi!

Teknoloji ve dünya gündemi Ahmed Muhammed'i konuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gündeme oturan olaylar, Teksas'ta yaşayan 14 yaşındaki lise öğrenci Ahmet'in kendi evinde, el yapımı bir dijital saat üretmesi ve okula götürmesiyle başladı. Okul yönetimi bombaya benzettiği bu saat yüzünden öğrenciyi polise teslim etti. Göz altına alınan Ahmed'in masumluğu ortaya çıktı ancak yapılan ırkçı muamele beraberinde büyük bir sosyal medya tepkisini de doğurdu.

GENÇ MUCİDE DESTEK YAĞDI

Sosyal medyadan büyük bir destek alan Muhammed, ABD başkanlığına oynayan Hilary Clinton, mevcut başkan Barrack Obama ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg art arda davetler almıştı. Obama genç öğrenciyi Beyaz Saray'a davet ederken Zuckerberg de kendisini Facebook'un merkezinde ağırlamayı teklif etmişti.

MİCROSOFT’TAN HEDİYE YAĞMURU

Mühendisliğe ilgi duyan ve evde boş vakitlerinde yeni cihazlar geliştiren Ahmed Muhammed'e son destek de Microsoft'tan geldi. Öğrenciye Surface 3, Microsoft Band, Windows 10 ve birçok Microsoft ürününü hediye gönderen şirket, öğrenci için Twitter'den paylaşımda bulundu ve "Bu ürünlerle neler yaratacağını görmek için bekleyemiyoruz" mesajını paylaştı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz