Google neden iPhone'a döndü?

Bu ay içinde hem Gmail, hem de Google Maps’in iPhone/iPad uyumlu versiyonlarını güncelleyen Google, iPhone’u en iyi yapmasına yardım etti. Peki Android ve Motorola sahibi Google bunu neden yapıyor?

Google neden iPhone'a döndü?

Sorunun cevabı çok basit, Reklam. Google, aldığı reklamların hangi işletim sisteminde veya telefonda görüntülüneceğini umursamıyor. Google’ın stratejisini anlamak için onu yalnızca Apple ile kıyaslamak yetmez, bu alandaki Facebook ve Twitter’ın da stratejilerins incelemek gerekir.

Android’i açık kaynak kodlu yaparak Google para kaybetmedi, aksine insanların Google servislerini kullanmaları ona daha çok kazandırdı. Bamaöyle yaparak hem akıllı telefon fiyatlarını düşürdü, hem de akıllı telefonların hemen hemen hepsinde Google servisleri daha çok kullanılmaya başlandı.

Google Maps uygulaması yalnızca reklam satmak için değil elbette. Siz Google Maps'i kullanarak nerelere gittiğinizi, ne tür lokantalara gittiğinizi, evinizi, mesleğinizi, gidiş geliş güzergahınızı kısacası sizinle ilgili olan, daha doğru bir deyimle ileride Google’a para kazandıracak olan verilerin hepsi Google’a gidiyor.

IOS uyumlu Google Maps şu an için reklamsız ama uzunca bir süre böyle kalacak gibi görünmüyor, Android versiyonu ise reklamlı. IOS'ta Gmail’in büyük bir reklam potansiyeli var. Gelen mail içeriklerine uyumlu reklamlar gösteriliyor.

Bir diğer önemli noktada Apple Maps’in güvenilirliğini yitirmesi. Google’ın böyle bir durumu çok hızlı bir şekilde değerlendirip, alternatif bir harita uygulamasına fırsat vermeden Google Maps’i devreye sokması çok akıllıca bir hareket oldu. Çünkü şu anda IOS platformunda çalışan en iyi ve güvenilir tek program.

Google’ın arama motoru editörü Danny Sullivan “Google’ın hedefi nerede olursa olsun, müşterilerine hizmet etmektir” dedi.

Google Maps Mobil yöneticisi Daniel Graf da yaptığı açıklamada; “Google tüm büyük platformlarda olmak istiyor ve müşterilerine de en iyi deneyimi yaşatmak istiyor” dedi.

Google, rakip platformları destekleyerek onlarda çalışan yazılım geliştirerek agresif bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Bir zamanlar Microsoft ta Apple Macintoshlar için benzer bir strateji izlemişti.

1990’ların satılan Macintoshlardan, Windows pclere göre daha fazla para kazanmıştı Microsoft.

Google CEO’su Larry Page gerçekten zeki biri, çünkü o arama kutusu ona daha çok şey kazandıracak gibi.

Kaynak: Diyarbakır Söz