Google, 'X Telefonu' geliştiriyor

Motorola’daki Google’ın mühendislerinin Apple’ın iPhone’u ve Samsung’un Galaxy S serisine alternatif daha güçlü bir telefonu gelecek yıl piyasaya sürebileceklerini iddia etti.

Google, 'X Telefonu' geliştiriyor

Yedi 7 önce Motorola’yı satın alan Google’ın o dönemden beri bu ‘X’ telefonu üzerinde çalıştığı belirtiliyor.
Wall Street Journal’ın haberine göre Motorola partneri Verizon’la beraber hem ‘Droid’ serisi hem de ‘X’ serisi telefonlar üzerinde çalışıyor. Hatta telefondan sonra ‘X’ serisi bir tablet üzerinde çalışmayı düşündükleri de gelen haberler arasında.

Web üzerinde çok hızlı giden Google’ın X telefonu için yapılan planlarının yeterince hızlı gidememesinden dolayı yapılanmayı yeniden gözden geçirdiği belirtiliyor. Bu arada akıllara takılan bir soru da Google’ın madem böyle bir planı vardı, niçin kendi yazılımıyla Samsung’u dünyada bir numara yaptı?
Şimdiki Motorola’nın CEO’su ve Google’ın eski satış yöneticisi olan Dennis Woodside, geliştirmekte oldukları ürünlerle ilgili görüşmeyi kabul etmedi ancak bir röportajında da ‘bir ekiplerinin güncel talepleri dikkate alarak farklı bir teknolojik cihaz yapmak için çalıştıklarını’ söyledi.

‘Motorola’nın zor zamanlardan sonra büyük işler yapmak için Google gibi bir kaynağı var’ diyen Woodside, 7 milyar insandan 1 milyarının akıllı telefon kullanmasını da ‘inanılmaz bir fırsat’ olarak niteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler