Google'dan 'satın al' hamlesi!

Google, kendisi gibi internette e-ticarette söz sahibi olan eBy ve Amazon’un tahtına göz dikerek önümüzdeki hafta tartışmalı bir güncellemeyi başlatacağı söyleniyor.

Google'dan 'satın al' hamlesi!

Arama devi Google’a yakın kaynaklara göre, kullanıcılar mobilde ürün ararken aynı zamanda satın al diye bir butonda görecekler.

Google bu ‘satın al’ düğmelerini reklam karşılığı ya da Google Dükkanı kısmında görüntüleneceği iddia edildi. Google’ın algoritmaları satın al düğmesini reklam vermeyen firmalarda göstermeyecek.

Arama sonuçlarında çıkan satın al düğmesine bastığınızda ürünü satın almanız için sizi Google Ürünleri sayfasına yönlendireceği açıklandı. Açılacak olan sayfada da ürünün özellikleri, nakliye ve renk gibi seçenekler belirlenerek satın alma işlemi tamamlanacak.

Bu arada arama sonuçlarında çıkan ürünler Google tarafından değil mağazalar tarafından satılabilecek. Bir çok firmanın bu konuda Google ile görüşmelerinin devam ettiği de gelen haberler arasında.

Google bu şekilde kendi üzerinden satın alınacak ürünlerden de komisyon alarak gelir elde etmiş olacak.

Ancak perakende sektöründeki firmaların çekindiği bir diğer konu ise şu. Kullanıcıların tüm bilgileri adres, mail, telefon Google da sahip olacak ve bu durumun gelecekte kendileri için sorun olabilme ihtimalini göz ardı etmiyorlar.

Google’ın neden böyle bir gelişmeye ihtiyacı olduğuna gelince. Bildiğiniz gibi Google’ın kendisi geçtiğimiz günlerde dünya üzerindeki mobil aramalarda ciddi artışlar olduğunu açıklamıştı. Ve mobil aramalarda kendi reklamlarının çıkmaması onu ciddi bir gelir kaybına uğrayacağı anlamına geliyor.

Bu sebeple de Google’ın artan mobil aramalarda kendine yeni bir gelir kapısı açmayı umduğu da söylenebilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz