Google'ın tarihi algoritma değişikliği yarın

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru, internet devi Google daha önce de duyurduğu gibi 21 Nisan, yani yarından itibaren radikal değişikliğe gidiyor. Peki, Google nasıl ve ne tür değişiklikler yapacak? İşte ayrıntılar haberimizde…

Google'ın tarihi algoritma değişikliği yarın

Şeyhmus ALTINDAĞ

21 Nisan 2015 Google açısından tarihi bir gün olacak. Çünkü Google radikal değişikliğe gidiyor. Dünyada bulunan milyonlarca web sitesinin kaderinin değişeceği 21 Nisan 2015 tarihinde Google arama sonuçlarını bakın nasıl değiştiriyor.

Google, insanların neredeyse onsuz yapamadığı mobil cihazların istatistiksel verilerini dikkate aldı ve o mobil cihazlarla ilgili değişikliğe gideceğini daha önce de duyurmuştu. 21 Nisan (yarın) tarihinde mobil arama sonuçlarında artık fazlasıyla mobilden yana unsuları dikkate alacak olan Google, mobil uygulamaların da kullanım verilerini hesaba katıp arama sonuçlarına öyle yansıtacak.

BU GECE DİKKAT!                     

Google’ın tarihi değişikliği bu geceden itibaren belirgin bir şekilde kendini gösterecek.

Aslında Google’ın söylemek istediği şu;

Mobil arayüzü düzgün olan web siteleri

İnsanlar mobilden o web sitesine ulaştığında kullanım kolaylığı

Evet, Google o değişikliği yarın kullanıma sunuyor. Google’ın yeni algoritması mobil aramalarda mobil arayüzü düzgün olan web sitelerini ödüllendirerek ön plana alacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz