iPhone 5 10 mm daha uzun

Steve Jobs yaşasaydı asla olmayacak bir şey daha, iPhone 5 ile gerçek olabilir!

iPhone 5 10 mm daha uzun

Apple hariç hiç kimse gelecek iPhone'un nasıl gözükeceğini hatta nasıl adlandırılacağını bilmiyor. Fakat yeni bir rapor, iPhone 5 (ya da "yeni iPhone") hakkında sağlam iddialarda bulunuyor.

Uzun zamandır süregelen sıvımetal kasa dedikodularının aksine, raporda yeni iPhone'un iPhone 4S'ten çok da farklı bir görünüme sahip olmayacağı kaydediliyor. Rapora göre, yeni iPhone 2 mm daha ince ve 10 mm daha uzun olacak. Tabi kasa boyutundaki bu değişikliklerle birlikte, HD görüntüleri daha iyi gösterebilmek için ekran boyuna uzatılarak 4 inç boyutuna büyütülecek.

Bir başka uzun soluklu söylenti de, Apple'ın 30-pin dock bağlantısının boyutunu küçülteceği yönündeydi. Çok ufak alana daha fazla şey sığdırabilmek için her türlü yerden tasarruf etmenin önemli olduğu bir dönemde, bu iddia oldukça mantıklı görülüyor.

Raporda da yeni dock bağlantısının "bir hap şeklinde" olacağı ve tüm iOS cihazlarda aynı bağlantının kullanılacağı yer alıyor. iPhone 5 ya da "yeni iPhone"un şeklinin iPhone 4/4S'e benzer olacağı fakat arka tarafında kamera ile alt bölme arasındaki bölümün metal kaplamalı olacağı da raporda yer alan iddialar arasında.

Ne görüntüsü ne de ismi hakkında kimsenin kesin konuşamadığı gelecek iPhone'un en yakın tanıtım tarihinin de Ekim ayı olması bekleniyor.

Chip.com.tr

Kaynak: Diyarbakır Söz