İşte karşınızda Bayan Siri: Yelda Uğurlu

Apple’ın geçtiğimiz hafta iOS 8.3 güncellemesini yayınlamasıyla birlikte, iPhone kullanıcılarına Türkçe Siri uygulaması geldi. Yüz binlerce kişinin telefonuna ve hayatına giren Türkçe Siri şu an en çok konuşulan konu. Siri’yi seslendiren kim? Sorusu da yanıt buldu. İşte ayrıntıları.

İşte karşınızda Bayan Siri: Yelda Uğurlu

Apple’ın iOS. 8.3 güncellemesiyle beraber iPhonlar’la birlikte yüz binlerce insanın yaşamına giren Türkçe Siri uygulamasındaki sesin kime ait olduğunu Türkiye Gazetesi’nden Ömer Temür ortaya çıkardı.

İşte o habere göre Türkçe Siri’ye hayat veren ses Yelda Uğurlu’ya ait. Peki, Yelda Uğurlu kimdir?

Radyocu ve seslendirme uzmanı olduğunu belirten Yelda Uğurlu Apple’ın kendisine nasıl ulaştığını ve Siri’yi seslendirme macerasını uzun uzadıya anlattı.

Yelda Uğurlu sesinin metro ve uçaklarda kullanılacağını zannettiğini belirterek, aldığı ücretin de sözleşmeye göre söylemesinin yasak olduğunu açıkladı.

3 YIL ÖNCE                                                                                                  

Apple, Türkçe Siri uygulaması çalışmalarına 3 yıl önce başlamış ve Yelda Uğurlu’nun sesi en uygun ses olarak düşünülmüş. Peki, teklif Apple’dan mı gelmiş?

Yelda Uğurlu “Apple sana nasıl ulaştı” sorusuna karşılık; “Bir arkadaşım seslendirme şirketinin iki kadın sesi aradığını belirtti. Sesli demo göndermem için de yaklaşık 15 dakikada bir arıyordu beni. Pek istekli değildim aslında ama sonrasında kabul ettim.

SİRİ OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENMİŞ!

Yelda Uğurlu Siri olduğunu Çarşamba günü yayınlanan güncelleme ile birlikte öğrendiğini belirterek, “Arkadaşım beni aradı ve Siri’nin sesi seninkine çok benziyor” dedi.

KENDİ UYGULAMASI TELEFONUNDA YOK!

Yelda Uğurlu iPhone 4 kullandığını ve bu telefonda güncelleme yapılamadığını belirterek “Maalesef benim telefonumda Türkçe Siri Yok. Hemen dinledim ve evet bu benim dedim” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz