Microsoft kendi tabletini çıkarıyor

Yıllardır kişisel bilgisayarlarda kullanılan yazılımları üreten Microsoft, rakibi Apple’la baş edebilmek için kendi tabletini üretmeyi planlıyor.

Microsoft kendi tabletini çıkarıyor

NY Times'in haberine göre önümüzdeki günlerde, Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8’le çalışan tablet bilgisayarını tanıtması bekleniyor. Apple’ın bombası olan iPad Microsoft hegemonyasını açıkça tehdit etmeye başladı diyebiliriz.

Microsoft’un sözcüsü tablet haberiyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Microsoft’un tablet üretimini Google’dan esinlenip hemen yaptığını söylemek pek inandırıcı olmaz sanırım. 1980 ve 1990’lardan başlayan pc satışlarında her satılan bilgisayardan Windows lisans parası alarak kendini güçlendirdi. Tabi bu aşamadan sonra madem yazılımı ben yapıp satıyorum, donanımını da üretmemesi için bir neden olmadığını fark etti.

TEKNOLOJİ DÜNYASINDA DÖNÜM NOKTASINDA

Bu konuda Apple’ın dünya çaşındaki başarısı gözler önünde. Eski Microsoft yöneticilerinden Brad Silverberg; “Microsoft’un tablet çıkaracağı haberleri doğruysa, bu teknoloji dünyasında bir dönüm noktası demektir.” Açıklamasında bulundu.

Google da akıllıca bir yol izleyerek, önce Android işletim sistemini yaparak dünya çapında yayılmasını sağladı ve daha sonra Android çalıştıran donanım üretmeye başlıyor.

Geçen ay Motoro’yla anlaşması, daha iyi Android ve akıllı telefon oluşturmada Google için stratejik bir önem taşıyor.

Elbetteki Microsoft ve Google tamamen Apple’a kopyalamazlar. Her iki firma da kendi tasarımları ve yazılımlarını daha iyi kullanılabilir hale getirmek için çalışıyorlar.

Microsoft’un tabletlerinde ARM olarak tanınan mikroişlemcilerle uyumlu Windows RT çalıştırması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz