Microsoft'tan Google ile ilgili şok iddia!

Microsoft, Google üzerinden alışverişlerini yapan kullanıcıların arama sonuçlarında Google'ın istediği sonuçları gösterdiğini iddia etti.

Microsoft'tan Google ile ilgili şok iddia!

Microsoft'un arama motoru Bing yetkililerinin iddialarına göre tüccarlardan aldığı reklam parası karşılığında ürün arama sıralamasında değişiklik oluyor. Bu tür ayrıntıları çoğu kullanıcının farketmediğini belirtti.

Adını 2007 yılında Cory Doctorow tarafından yazılan kısa hikayeden alan Scroogled, İngilizce'de "cimri" benzeri bir anlamı bulunan "Scrooge" kelimesi ile Googled'ın birleşiminden oluşuyor. Microsoft da, Google'ın alışveriş arama sonuçlarında yayınladığı tüm sonuçların reklam içerdiğini iddia ettiği yeni web çalışması için bu ismi uygun görmüş.

Yayınladığı web sitesinin yanı sıra, konuyu açıklayan bir video da hazırlayan Microsoft, bu sayede internet kullanıcılarını kendi arama motoru Bing'e yönlendirmeye çalışıyor. Ne var ki bu plan, her an geri tepebilir. Zira Microsoft'un bu kadar saldırgan bir üslup kullanması, sosyal medyadaki yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla kullanıcıları rahatsız etmiş durumda.



Kaynak: Diyarbakır Söz