Samsung, kalemini korumaya çalışıyor

Samsung’un Galaxy serisiyle beraber kullandığı S-pen kalemi kullanıcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmıştı. Mobil pazarda söz sahibi olan Samung şimdi yeni çıkaracağı kalem için patent başvurusunda bulundu.

Samsung, kalemini korumaya çalışıyor

Akıllı telefonları ne kadar çok beğensek de Samsung’un Galaxy serisiyle beraber kullanıma sunduğu S-Pen’in faydaları saymakla bitmiyor. Kalemin kullanışlılığının da farkında olan Samsung S-Pen’i daha da geliştirmek için çalışmalara başladı.

Panently Mobile firmasına yeni model S-Pen için patent başvurusunda bulunan şirket, patent sorununu aşabilirse farklı bir dokunmatik S-Pen ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

Yeni geliştirilen kalemin Galaxy Note 6 ile beraber kullanıma sunulacağı bildirilirken S-Pen’i kullanmak için ise sesle komut vermeniz yeterli olacak. Bunun için telefona mıknatıslı bir mekanizma yerleştiren Samsung, kullanıcının verdiği sesli komutla beraber mıknatısın serbest kalarak kalemi dışarı çıkaracağını açıkladı.

Önümüzdeki yıl çıkması beklenen Galaxy Note 6’da yer alacak olan yeni model S-Pen bakalım başka ne gibi yenilikleri getirecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz