Samsung'un CES bülteni

İleri düzey yarı iletken çözümlerinde bir dünya lideri olan Samsung Electronics Co., Ltd., tüketici elektroniklerindeki hikayesini 2013 International CES açılış konuşmasında mobil cihazların gölgesinde tekrardan belirledi.

Samsung'un CES bülteni

Samsung Electronics, Cihaz çözümleri bölümü, LSI İşleri başkanı Dr. Stephen Woo, şirketin ''olasılıkları mobilize etmek''olan vizyonunu paylaştı, ayrıca bileşenlerin rolünün önemini mobil cihaz gamında sürükleyen motorun inovasyon olduğunu belirtti. Açılış konuşması Samsung'un bileşen çözümleriyle sunduğu olasılıkları ve bu olasılıklarla gelen yeni ürünleri göstermiştir.

''Doğru bileşen DNA sürücülerinin gerçekleşebileşecek olasılıkları sunduğuna inanıyoruz''diyen Woo ekledi: ''Bileşenler inşaa blocklarıdır---cihazların üstüne kurulduğu temellerdir. Samsung'un bileşen çözümlerinde yeni, oyun değiştiren bileşenleri her türlü cihaz için yaratıyoruz.''

Diğer bazı şirketlerden gelen konuklar Samsung'un üreticiler ve son kullanıcılar için ortak değer (CSV) yaratma amaçlı misyonunu desteklemek için sahne aldı : Warren East, Ceo, ARM; Eric Rudder, şef teknik strateji uzmanı, Microsoft; Trevor Schick, yardımcı başkan, Enterprise grubu supply chain procurement, HP; ve Glenn Roland, başkan yardımcısı ve yeni platformlar ve OEM başkanı ,EA.

Samsung'un Olasılıkları mobilize etmek amacını sunarak açılışı yapan Woo, büyük fikirleri çizim tahtasından indirerek son kullanıcılar için kullanılabilir hale getirmekten, özellikle işlemci gücü ve enerji etkinliği ve görüntü teknolojisi konularından bahsetti. Woo, tüketici elektroniklerindeki limitsiz olasılıkların şirket tarafından gerçekleşecek bileşen inovasyonuyla gerçekleşeceğinin üstünü çizdi.

İşlem Gücü

Samsung'un açılış konuşmasında duyurduğu yeni ürünlerden ilki Exynos 5 Octa dır. Exynos 5 Octa,Cortex-A15 CPU teknolojisi temel alınarak hazırlanan ARM® big.LITTLE'ı uygulamaya getiren dünyanın ilk mobil uygulama işlemcisidir. Google Chromebook ve Nexus 10 gibi pazar lideri ürünlerde halihazırda bulunan Exynos 5 Dual'i takip eden yeni işlemci, Exynos uygulama işlemcisi ailesine yapılan en yeni katkı sayılmaktadır.

''Yeni Exynos 5 Octa uygulama mimarisinde yeni bir konsept oluşturmaktadır.Yüksek düzeyde akıllı telefonlar ve tabletler için dizayn edilmiştir.'' diyen Woo ekledi: ''Birden fazla uygulamanın en iyi düzeyde çalışması için, var olan en iyi uygulama işlemcisini istersiniz---Exynos 5 Octa.''

big.LITTLE konseptini geliştirmek için, ARM Ceo'su Warren East Woo'ya sahnede katılmış ve silikonda kullanılabilir hale gelmiş yeni teknoloji olan Exynos 5 Octa'yı tanıtmıştır. Toplamda 8 çekirdeğe ve 4 güçlü Cortex-A15 işlemciye ev sahipliği yapan uygulama işlemcisi aynı zamanda 4 ek Cortex-A7 çekirdeğe sahiptir. Uygulama işlemcisi böylelikle daha önceski quad-core Exynos'a göre maksimum performans ve yüzde 70 lere kadar yüksek enerji verimliliği sağlamaktadır.

EA Başkan Yardımcısı ve Yeni Platformlar aynı zamanda OEM Başkanı Glenn Roland, Woo'ya Exynos 5 Octa'nın gücünü göstermek üzere EA'nın en son çıkan 3D yarış oyunu Need for Speed Most Wanted 'ta demonstrasyon ile yardım etmiştir. Referans cihazın üstüne, uygulama işlemcisi oldukça yükseltilmiş oranda bir gerçek hayat oyun tecrübesi sunmuş ve baş döndürücü grafik performansı ve gerçek zamanlı cevap hızı sağlamıştır.

Yeşil Hafıza Kabiliyetleri

Mobil cihazları ileri düzeyde işlemci gücü ile çalıştıkça topluluklar tarafından yapılan veri oluşturma hızlanmaktadır. Mobil tecrübe zaman geçtikçe artan veri trafiğini kontrol eden datacenterlara daha fazla bağımlı olmaktadır. Kapasite ve boyutta büyüyen IT sistemleri performans ve güç korumada zorluklarla karşılaşmaktadır. Bu datacenterlerı oluşturan ana ürünler olan hafıza cihazları, Samsung ileri teknolojisinin verdiği güçle oldukça büyük miktarlarda yarar sunabilmektedir.

Bu datacenterlardaki güç tüketiminin çok önemli hale geldiğine dikkat çeken Woo, Samsung'un yeşil hafıza çözümlerinin katı hal diskleri (SSD) ve ileri derece DRAM (dinamik rastgele erişim hafızası) gibi çözümlerle bu anahtar sorunlara güçlü fakat enerji etkinliği üst düzeyde işlem kabiliyetleri ile çözüm bulacağını söylemiştir. Klasik Hard Disk Drive gibi çözümleri kullanan geleneksel datacenterlara kıyasla yeni ve etkili yeşil hafıza çözümleriyle çalışan datacenterlar işlem hızını altıya katlarken yüzde 26 daha az elektrikle çalışmaktadır.

Görüntü Teknolojisi

Yüzeyde direkt olarak kullanıcılarla etkileşen bileşenler olarak, görüntü çözümleri teknolojinin ilerlemesini hayata geçirmekte ve bu ilerlemeleri cihaz arayüzüyle somut kılmaktadır. Woo, Samsung Görüntü Başkan Yardımcısı Brian Berkeley ile birlikte Samsung'un görüntü cihazlarının gelecek olasılıklarını sunmuştur. Crystal-clear görüntülerin kalitesi bir gerçeklik haline gelirken, iki Samsung hoparlörü enerji verimliliğini kurban etmeyen yeni inovasyonları paylaşmaktan mutluluk duyuyorlardı.

Woo ve Berkeley şu anda Nexus 10 tarafından kullanılan 10.1 inchlik likit kristal görüntüye sahip paneli (LCD) tarif ettiler. 2560x1600 lük çözünürlüğü ve 300 pixel per inch (ppi) panel eski görüntü çözümlerine oranla yüzde 75 oranında daha az enerji kullanmaktadır.

Samsung'un enerji etkin yeşil LCD teknolojisini kullanarak, şirket eski 10.1 inçlik modelinin yüzde 25 daha az enerji kullanan bir versiyonunu yapmakta ve bu versiyon aynı oranda çözünürlük sunmaktadır.

Samsung'un esnek organik ışık saçan diodu (OLED) görüntü sistemlerinin gösterildiği ve prototoiplerin aynı zamanda gerçek yaşam senaryolarının gösterildiği gösteride tüketici elektronikleri üreticileri için yeni uygulama fırsatları sunuldu. ''YOUM'' olarak isimlendirilmiş esnek görüntü serisi, cam yerine aşırı derecede ince plastik kullanmaktadır, bu ise ''YOUM''u bükülebilir ve kırılmaz yapmaktadır. Berkeley'in gösterdiği eğik kenarlı akıllı telefonda cihazın kenarından akış şeklinde içerik bulunmaktadır.

''Ekibimiz cam yerine aşırı derecede ince plastik üzerine yüksek çözünürlüklü bir görüntü cihazı yapmıştır, böylelikle düşürüldüğünde bile kırılmayacaktır'' diyen Berkeley ekledi: ''Bu yeni form faktörü insanların cihazlarıyla olan etkileşimini etkileyecek ve yeni yaşam stili olasılıkları yaratacaktır... (ve) ortaklarımızın yeni cihaz ekosistemleri yaratmasına olanak kılacaktır.''

Samsung'un teknoloji harikası bileşenlerini bir araya getirenlerden birisi de Microsoft tur ve bileşenlere yazılım çözümleriyle daha fazla değer katmaktadır. Microsoft şef teknik strateji sorumlusu Eric Rudder, tüm ATIV ailesi cihazları örnek olarak almış ve Samsung'un bileşen çözümleri ve Windows 8 in beraber kullanıcı arayüzlerinde yeni potansiyeller yarattığından bahsetmiştir. Rudder'ın raporuna göre Microsoft Araştırma yeni jenerasyon görüntü teknolojilerindeki araştırmalarına devam etmektedir ve insan-bilgisayar etkileşiminde yeni seçenekler yaratmaktadır.

Herkes İçin Olasılıklar

Kaynaklarıyla daha iyi bir dünya yaratmak Samsung'un çekirdek değerlerinden biridir. Samsung'un amiral gemisi kurumsal sosyal soumluluk kurulumu, Samsung Hope for Children, bu ruhla gerçekleştirilmiş, şirket dünya çapındaki çocukların ihtiyaçları için teknolojisini, uzmanlığını ve finansal desteğini kullanmıştır. Woo, Samsung'un bileşenlerdeki yenilikçiliğini paylaştığını ve bunun gerçekten olasılıkları bariyersiz ve engelsiz mobilize ettiğinin altını çizmiştir.

''Samsung'un teknolojileri birleştiğinde, inanılmaz şeyler olur. Bileşenlerdeki ilerlemeler yeni bir olasılık çağına neden olabilecektir,'' diyen Woo, ekledi: ''Samsung'ta biz, Olasılıkları mobilize etmek konusunda oldukça tutkuluyuz. Sadece bir kaç özellikli kişi için değil, Herkes için.''

Samsung'un 2013 Uluslararası CES açılış konuşması için, şu adresleri ziyaret ediniz: www.samsung.com/2013ceskeynote ya da www.samsungces.com.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz