Görüş Bildir

Samsung’un patlayan telefonu Note 7 rakiplerine meydan okuyor

Birkaç ay önce aşırı ısınıp patlaması nedeniyle piyasadan toplatılan Samsung Galaxy Note 7, akıllı telefonlar arasında halen en çok kullanan telefon olduğu ortaya çıktı. Bu konuda yapılan bir araştırmaya göre Note 7'nin LG V20 ve HTC 10 Evo'dan daha fazla kullanıldığı tespit edildi.

Samsung’un patlayan telefonu Note 7 rakiplerine meydan okuyor

Bildiğimiz üzere Samsung'un Ağustos ayında tanıttığı Galaxy Note 7 fiyaskoyla sonuçlandı. Milyonlarca kişinin beğenisini kazanan, hatta Samsung'un bile bu zamana kadar ürettiğimiz 'en iyi akıllı telefon' açıklamasını yaptığı Note 7, hatalı üretilen bataryaya kurban gitti ve piyasadan çekilmek zorunda kaldı. Üstelik geri çağırma ve yenilenen batarya ile değiştirme gibi işlemler de sonuç vermedi. 18 Ekim'de Samsung, Note 7 sahiplerini iade etmek için davet etti.

Fakat Apteligent'in ortaya çıkarttığı rapor, görenleri bir hayli şaşırtıyor. Zira bu kadar kısıtlamaya rağmen hala Note 7 kullananların sayısının OnePlus 3T, HTC 10 Evo ve LG V20'den fazla olduğu dikkat çekiyor.

Ayrıca tanıtıldığı zaman ve sonrasında yine bir hayli ses getiren Google Pixel ve Pixel XL'nin de neredeyse Note 7 ile aynı oranda kullanıldığını görüyoruz. Tabii Google'ın bu kadar düşük rakamlarda kalmasının, satış ağının eksikliğinden de kaynaklandığını söyleyebiliriz. Sonuç olarak Pixel, Google'ın ilk telefonu ve Türkiye'de ve birçok ülkede satışa sunulmuyor.

Diğer taraftan Sony Xperia XZ'nin satış rakamları bazında rakiplerine bir hayli fark attığı dikkat çekiyor. Japon teknoloji devinin yeni amiral gemisi başarılı kamera performansıyla ön plana çıkıyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi