Siri Benimle Çıkar mısın?

Teknoloji devi ve en değerli marka unvanına sahip Apple, Nisan ayında iOs 8.3’ü yayınlamış ve kullanıcılarına sunmuştu. Ancak bir de sürprizi vardı Apple’ın. Bu sürprizin adı ise “Türkçe Siri”. Peki Siri’yi kullanan kullanıcılar Siri’ye bakın neler söyledi neler?

Siri Benimle Çıkar mısın?

NAİF DURGUN

>En değerli marka Apple, kendi kullanıcılarına iOS 8.3 güncellemesini yayınlayıp bir de sürprize imza atmıştı. Öyle ki kullanıcılar Siri’yle muhabbet dahi edebiliyor. Siri artık Apple’ınızın kişisel asistanı olarak kullanılabilecek.

>Türkçe Siri yetenekli mi değil mi bunu zaman gösterecek. Ancak Apple kullanıcılarının Siri’ye ilginç sorular sorduklarını öğrendik. Bakın kullancılar Siri’ye neler soruyor neler?

>“Merhaba Siri, Nasılsın, ne yapıyorsun, işler güçler nasıl” gibi sorular zaten klişeleşen ve klasikleşen sorular arasında. Ancak bir soru var ki buna siz de çok şaşıracaksınız.

>“Siri benimle çıkar mısın?”                 

>Evet, bazı Apple kullanıcıları Siri’ye bu soruyu soruyorlar ve karşılığında aldıkları cevap ise gülüşmelere neden oluyor.

>“Siri senin adın ne” diye sorunca da Siri “Zaten adımı biliyorsun” diye karşılık veriyor.

>En değerli marka Apple'ın iOS 8 özelliklerinin hangi ülkelerde kullanılabilir olduğunu açıkladığı sayfaya baktığınızda Siri'ye ait özelliklerin 12 farklı başlıktan ibaret olduğunu göreceksiniz.

>Ancak söylemeden geçmeyelim, “Siri” yapısı nedeniyle kullanıcıların daha sık kullanması sonucu kendi kendini geliştirebilen bir yazılım ve kısa sürede söylenilenleri anlayıp daha mantıklı cevaplar vereceği de aşikâr

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler