Son Dakika: 37 Web Sitesine Erişim Engeli Getirildi

Balıkesir Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonlarda, internette zararlı olarak bulunan 37 adrese erişim engeli getirildi. USOM'a yapılan başvurular sonucunda Türkiye'den sitelere giriş durduruldu.

Son Dakika: 37 Web Sitesine Erişim Engeli Getirildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 37 web sitesine erişim engeli istedi!

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde vatandaşların bilgilerini korudu.

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine Bildirimde Bulundu!

İnternet ortamında icra edilen sanal devriye işlemlerinde vatandaşların adres, mail, kimlik ve bankacılık başta olmak üzere şahsi bilgilerini ele geçirmeyi hedefleyen zararlı yazılımlar saptandı. 32 adet Phising zararlı bağlantı adresinin erişimi engellenmesi adına Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirimde bulunuldu. Bu bildirim sonucu erişime engel geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Tarafından Erişim Engelleri!

Yasadışı bahis, müstehcenlik ve sanal kumar içerikleri yayın yaptığı tespit edilen 37 web sitesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na şikâyet edildi. İnternet Bilgi İhbar Merkezine (www.ihbarweb.org) erişim engellemesi amacıyla bildirimde bulunuldu ve erişim engeli sağlandı.

Çalışmalar Aralıksız Olarak Devam Edecek!

Emniyet, kamu düzeni ve asayişi sağlamak adına suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması için yapılan çalışmalara aralıksız devam edileceği belirtildi.

İlgili Haberler
Sanal Dolandırıcılığa Operasyon; 64 Gözaltı
X'te erişim skandalı, yine bir şeyler örtüldü

Kaynak: İHA