Sony PlayStation festivali

Ülkemizde ilk efa bir oyun festivali yapıldı.

Sony PlayStation festivali

Sony Türkiye geçen haftasonu İstanbul’da PlayStation markası adı altında 2 günlük bir festival düzenledi. Oyun, müzik, dans, eğlence, alışveriş gibi unsurların bir arada toplandığı festival, 2 gün boyunca binlerce oyuncuya ev sahipliği yaptı.

Çok değil bundan birkaç yıl önce oyun konusunda gerçekten sorunlu bir ülkeydik. Raflarda orijinal oyun sayısı azdı, korsan oyunculuk çok ileriydi, bütün konsollar korsan oyun oynatıyordu, bırakın Türkçe oyunu firmalar mümkünse Türkiye’ye gelmiyordu.

İşte ne olduysa birkaç senede oldu ve bu süreç tam tersine döndü. Oyun festivali ile bir ilki yapan Sony, PlayStation 3’ü Türkiye’ye  getirdiğinde tam bir belirsizlik hakimdi. Microsoft, Xbox 360 konsolunu getirmemiş ve Türkiye’nin kara listede olduğunu açıklamıştı. Orijinal oyunlar zaten pahalı olup pek satılmazken PlayStation 3’ün dik bir şekilde durarak pazara girmesi belki de direnci kıran en önemli etken oldu.

Uzun bir süre PlayStation 3’te korsan oyun oynatılamaması (ki halen korsan oynayan PS3 sahibi çok çok az), Blu-ray’in avantajı gibi avantajlarla PlayStation 3, yüksek fiyatına rağmen çok satan bir konsol olmayı başardı. Konsolu satın alanlar da mecburen orijinal oyun almaya başladılar. Bu rakam önce birkaç ayda 1’le başladı, ayda 1’e dönüştü. Orijinal oyun getiren firmalar da getirdiği partileri sıklaştırdı, daha fazla firmayla anlaşıp daha fazla oyun getirmeye başladı. Tabii burada Nintendo’nun da payını atlamamak gerekir. Wii ile piyasaya gerçekten çok başarılı bir şekilde girip konsol bilmeyen aileleri konsolla tanıştırmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler