Steam'daki güvenlik skandalı, çok büyük karışıklık çıkardı

Steam'da güvenlik deşifresi olay oldu. Yaşana güvenlik açığı sebebiyle kış aylarında içimizi ısıtan Valve ve Steam, tabiri caiz ise durdurulma noktasına getirldi. Valve ve Steam, nedir?

Steam'daki güvenlik skandalı, çok büyük karışıklık çıkardı

Valve tarafından kurulan ve 2003 yılından bugüne kadar başarıyla hizmet veren Steam, güvenlik açığından dolayı oldukça zor durumda kaldı. Milyonlarca hesabın bilgileri gizli arşivden sızdı ve kullanıcılara karışık olarak gösterilmeye başlandı.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte Steam gibi çeşitli dijital oyun platformları çeşitli kampanyalar düzenleyerek kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Sizlere bu haberimizde kampanyalardan bahsetmek isterdik ama ne yazık ki durum böyle olmadı.

Dev oyun platformu Steam, bu gece aldığı saldırılardan dolayı deyim yerindeyse birbirine dolandı. Milyonlarca kullanıcının hesabını tehlikeye sokan güvenlik açıklarından dolayı her hesapta farklı isimler gözükmeye başladı. İsimlerin yanı sıra kullanıcılar tanımadıkları insanların hesap numaralarıve Steam cüzdanlarındaki para miktarına kadar her türlü bilgiye ulaşabiliyor. Bu olayın ciddi bir güvenlik açığı olmasından dolayı Steam yetkilileri anlık olarak Twitter hesabı üzerinden kullanıcılarına ne yapmaları gerektiğini anlatıyor. Ayrıca Steam’ın ara sıra Rusça diline dönüştüğünü de söyleyen kullanıcılar bunun bir Rus saldırı olabileceği şüphesine kapıldı.

Güvenlik açığından sonra bu sorunun farkına varan kullanıcılar Valve'ye şikayet mailleri yağdırdı. Yetkiler ise huzurlu ortamı sağlayabilmek için hiç kimsenin bir başkasının hesabından para çekemeyeceğini söyledi. Yetkililer tarafından, çok fazla inandırıcı olmasa da güvenlik için Steam'da bulunan paralarınıza dokunmayın uyarısında da bulunuldu.

Steam her ne kadar işler yolunda gidiyor açıklamasında bulunsa da güvenlik açığı sayesinde bir kullanıcı başka birinin hesabıyla istediği oyunu satın alabilecek konuma bile ulaşabiliyor. Kullanıcıların şikayetleri doğrultusunda işleri yoluna koyamayan dev oyun platformu, çareyi anasayfasını kapatmakta buldu. Yani şu anda hiçbir kullanıcı Steam'a erişemiyor. Anasayfanın kapatılmasıyla birlikte hesaplar tamamıyla güven altına alınmış oldu.

Hatta bazı Steam kullanıcıları paralarının çalındığını belirtmekte. Ancak bu durumun kesinliğini maalesef teyit edemiyoruz. SteamDB yöneticilerince yapılan açıklamada bir güvenlik açığının olmadığısunucu temelli önbellek sıkıntısının yaşandığı belirtiliyor.

Tüm bu yaşananları göz önünde bulundurursak Steam hesabınıza tanımlı kredi kartınızı veya Sanal kartınızın hesap akışını kontrol etmenizde fayda var. Eğer bir sorun görürseniz Steam veya Valve ile iletişime geçmenizi öneririz. Ayrıca şuan itibari ile hala Steam hesaplarına erişim sıkıntısı devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz