Twitter ve Youtube'a erişilemiyor

Türkiye’de yine bir erişim yasağı daha. Bu kez üç sosyal medya devi erişimi engelledi. Erişim engelinin sebebi ise 31 Mart 2015 günü Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kraz’ın rehin alındığı görüntülerin yer alması olarak biliniyor. Facebook’un yasağı kalktı ancak şu anda DNS ayarları yapılmadan Twitter ve Youtube’a erişim sağlanamıyor.

Twitter ve Youtube'a erişilemiyor

 RECEP KAYA

>Bizim de araştırmalarımıza göre kendi telefonunuzun internetinden Twitter ve Youtube’a girmeyi denerseniz, sayfayı görüntülemeyeceğinizi anlayacaksınız. Çünkü erişimler engellendi. Kimisi DNS ayarı yaparak bu engeli aşsa da erişim engelinin ne zaman kalkacağı ise büyük merak konusu.

>Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla Twitter ve YouTube'a erişim engellendi. Kararın gerekçesi ise "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı görüntüler" olduğu anlaşıldı. Facebook'a da benzeri bir yasak geldiği fakat içeriklerin kaldırılması sayesinde yasağın kaldırıldığı görüldü.

>Facebook, Twitter ve Youtube şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın alıkonulduğu fotoğrafın kaldırılması çalışmaları sebebiyle erişim engellendi.

>Twitter, YouTube ve Facebook'a girmeye çalışan ve erişemeyen kullanıcılar bir süredir sitelere erişim sağlayamıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz