Twitter, 'zaman çizgisi'ni kırıyor!

Sosyal medyanın devlerinden Twitter kullanıcı sayısını artırmak için bir takım değişiklikler deniyor. Bilindiği gibi Twitter’ın timeline modeli kullanıcıya kronolojik olarak değil de ilgi alanına göre sıralama yapıyor ancak kullanıcılar bu durumdan pek de hoşnut değil.

Twitter, 'zaman çizgisi'ni kırıyor!

Sosyal medya devlerinden Twitter yeni timeline modelini denemeye başladı. Geçtiğimiz günlerde hizmete aldığı ‘sen burada yokken’ hizmetini devreye koyan Twitter yeni timeline modelini denemeye başladı.

Şimdiye kadar alışılmışın dışında olacak olan yeni timeline modelini bazı kullanıcılar üzerinde denediğini duyuran şirketin yeni sistemi nasıl bir algoritma kullanacak merak ediliyor.

Twitter, gelişen sosyal medya dünyasında kullanıcı sayısını maksimum artırabilmek için bir dizi değişiklik yapmasının şart olduğunun farkına vardı. Konuyla ilgili şirketin CEO’su Jack Dorsey, Twitter kullanıcılarının 140 karakterden fazla yazı yazmalarına olanak sağlayacak hizmet için de çalıştıklarını belirterek, Twitter’ın büyümesi için zor kararlar almalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Twitter’ın son olarak kullanıcıların deneyimine sunduğu ‘sen burada yokken’ uygulamasını kullanıcılar çok da fazla beğenmedi. Nedeni de uygulamanın Facebook’u andırması. Ancak sitenin kendi blounda Twitter kullanıcılarının birçoğu timeline’nın değiştirilmemesi gerektiğini söylüyor.

Şirket yaptığı resmi açıklamada ise bunun yalnızca bir ‘deneme’ olduğunu belirtti ve “Twitter olarak, Twitter kullanan insanlar için en iyi olanı bulmak için çalışıyoruz” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler