Ve karşınızda Sony Xperia Z

Samsung Galaxy S3’ün 4,8 inç ekranından büyük 5 inç’lik ekrana sahip Xperia Z 1080p gerçek HD ekranlı.

Ve karşınızda Sony Xperia Z

Sony ekstra parlaklık ve netliğe sahip BRAVIA teknolojisini mobil dünyasında da kullanıyor. Las Vegas’ta düzenlenen CES 2013’te tanıtılan Xperia Z, “Omnibalans tasarım” ile birinci sınıf malzemeler kullanılarak tasarlandı.

                               

Gövdesi 7,9 mm kalınlığında, ön ve arka tarafı kırılmaya karşı dayanıklı filmle kaplı ve aynı zamanda su ve toz geçirmez özelliğinde.

Cihaz 2 GB Ram ile 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro dört çekirdek işlemciye sahip ve hızlı internet için 4G desteği mevcut.

Xperia T serisindeki pil ömrü şikayetlerinden sonra, Xperia serisinde bunu telafi etmiş. Sony kendi testlerinde öncekine göre 4 kez daha fazla uzun ömürlü kullanıma imkan veriyor.

Xperia Z’de kullanılan 13 megapiksellik kamera, Sony’nin dijital kameralarda kullandığı HDR teknolojisine sahip. HDR teknolojisiyle flaş kullanmaya gerek kalmadan net ve canlı görüntüler elde edebiliyorsunuz. Cihaz aynı zamanda 1080p HD video çekmenize olanak tanıyan 2,1 megapiksellik ön kameraya da sahip.

Facebook’un da entegre edildiği telefon, NFC uyumlu.

Sony CEO’su Kuni Suzuki, “Olağanüstü özellikleri, Sony’nin medya uygulamaları, tek dokunuşlu fonksiyonları ve olağanüstü pil ömrü ile Xperia Z de akıllı telefon pazarında liderliğe oynuyor” dedi.

Xperia Z, mor, siyah ve beyaz renk seçenekleri sunuyor. Xperia Z benzer özellikler sunan Xperia ZL ile birlikte 2013 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. ZL serisi daha küçük ve daha ucuz olması bekleniyor.

Her iki telefon da Android 4.1 Jelly Bean ile geliyor ve kısa süre sonra çıkacak 4.2’ye de uyumlu.

Cihazın fiyatının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler