Görüş Bildir

WhatsApp ‘durum’u hareketlendirdi

Dünya üzerinde 1 milyarı aşkın kullanıcısı olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Facebook’un satın almasından sonra geliştirmesini daha da hızlandırdı. WhatsApp bugün yayınladığı yeni güncellemeyle kullanıcılar durumlarında fotoğraf, video ve gif paylaşabilecek.

WhatsApp ‘durum’u hareketlendirdi

8 yıl önce piyasaya çıktıktan sonra SMS’i tarihe gömen WhatsApp, bugün yayınladığı yeni güncellemeyle kullanıcıların durum’larını hareketli yapmalarına olanak sağlıyor.

İlk çıktığından bu yana tabiri yerindeyse tam bir evrim geçiren WhatsApp artık akıllı telefon kullanıcılarının yanı sıra WEB özelliğiyle de masaüstü kullanıcılarının da olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

WhatsApp’ın son güncellemesiyle kişiler durumlarındaki “Müsait, Meşgul, Okulda, İşte, Pil bitmek üzere…” ifadeler yerine hareketli video, GİF ya da fotoğraf koyabilecek.

Facebook, bünyesinde olan tüm sosyal medya platformlarına Snapchat özellikleri getiriyor. 2014'te 19 milyar dolar karşılığında Facebook'un bünyesine geçen WhatsApp'a da artık Snapchat benzeri durum özelliği geliyor. Kullanıcılar artık durumlarını basit kelimelerle değil görüntülerle ifade edecek. Fotoğraf, video ve GIF'lerle paylaşılacak durumlar, 24 saat sonra otomatik olarak kaybolacak. Ayrıca bu durum paylaşımları da tıpkı mesajlaşmada olduğu gibi uçtan uca şifrelemeli olacak. Bu da WhatsApp'ın hanesine artı puan olarak yazılıyor.

WhatsApp'ın yeni özelliğinin dağıtımına bugün başlandı. Güncelleme ülkemizde henüz yayınlanmadı. Fakat birkaç gün içinde Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor.

Yahoo’dan ayrılan mühendisler tarafından 2009'da kurulan WhatsApp bugün en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri. Her gün WhatsApp üzerinden 50 milyarı aşkın kısa mesaj, 3,3 milyar fotoğraf, 760 milyon video ve 80 milyon GIF gönderiliyor. Bu kullanım rakamının farkında olan Facebook ise uygulamayı güncel tutmak için sürekli yeni özellikler getiriyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi