Yandex, Twitter'ı da arıyor

Her şeyi Bulun sloganı ile Türkiye'de hızla büyüyen Yandex arama motoru, yeni hizmeti ile beraber arama sonuçlarına Tweet'leri de ekleyecek.

Yandex, Twitter'ı da arıyor

Türkiye'ye yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Yandex, sosyal medya hizmetlerine de başlıyor. Artık Yandex ile 4 milyona yakın Türk Twitter kullanıcısı, Tweet aratabilecek.

Twitter’da paylaşılan mesajları Yandex arama bölümüne ekleyerek, kullanıcılar tarafından daha kolay bulunabilir kılan Yandex’in yeni hizmeti, tüm Türk kullanıcıların mesajlarını içeriyor. Sadece Türkçe tweetler aranmayacak. Popüler yabancı tweetler de arama sıralarında çıkacak. Ayrıca herkese açık olmayan mesajlar ve tweetler, arama kapsamının dışında tutularak, kullanıcı mahremiyeti de korunmuş olacak.

Bir Twitter kullanıcısı hakkında bilgi arandığında, ilgili Twitter hesabına yönlendiren bir bağlantının yanı sıra, hesaba ait kısa bilgilere yani takipçi sayısı, kaç tweet attığı gibi bilgilere ve aratılan hesaptan atılan en son üç tweet’e de Yandex arama sonuçları sayfasından ulaşılabiliyor.

Arattığınız Twitter hesabını Yandex üzerinden takip edebilir, favorilerinize ekleyebilir, tweetleri RT yapabilir, cevaplayabilirsiniz.

Klasik Yandex arama üzerinden bu bilgilere ulaşabildiğiniz gibi, twitter.yandex.com.tr üzerinden, twitter için özel hazırlanan arama sayfasına ulaşabiliyorsunuz. Burada aramalar Twitter kullanıcı adlarına, hashtag'lere ve tweetlere göre yapılabiliyor.

shiftdelete.net

Kaynak: Diyarbakır Söz