1 yaşındaki yaban keçisini vurana 13 bin lira para cezası

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde koruma altında bulunan 1 yaşındaki dişi yaban keçisini vuran 37 yaşındaki M.E’ye toplam 13 bin 163 lira para cezası kesildi. Olay, dün merkeze 168 kilometre uzaklıkta bulunan Kemaliye ilçesinin Harmankaya köyünde meydana geldi.

1 yaşındaki yaban keçisini vurana 13 bin lira para cezası

Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı av koruma ve kontrol ekipleri, yaban keçilerinin çoğunlukla bulunduğu Tuzla mevkisinde arazi yolundan ana yola doğru hareket eden bir araç tespit etti.
Şüphe üzerine durdurulan araçta arama yapan ekipler, içerisinde dört parçaya bölünmüş ve naylon poşetler içerisine konulmuş yaban keçisine ait et parçaları buldu. Bunun üzerine ekipler aracın geldiği arazide yaban keçisine ait kafa ve deriyi bulmak için arama çalışması başlattı.
Arazide yapılan aramalarda vurulan yaban keçisine ait kafa ve deri bulunarak muhafaza altına alındı. Öldürülen yaban keçisinin dişi ve bir yaşında olduğu tespit edilirken, aracı kullanan M.E.’ye Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan yaban keçisini avlaması nedeniyle 12 bin lira tazminat ve bin 163 lira ise idari olmak üzere toplam 13 bin 163 lira cezai işlem uygulandı.
Erzincan Doğa Koruma ve Mili Parklar Şube Müdürü Fuat Güler, müdürlüğe bağlı av koruma ve kontrol ekiplerinin kaçak avcılara yönelik 24 saat nöbette beklediklerini vurguladı. Güler, "Özellikle çevre illerden gelerek av katliamı yapan kaçak avcılarla mücadelemiz sürecektir. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını, şüphelendikleri avcıları jandarmaya bildirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA