16 yaşındaki geline işkence iddiası

Ankara’dan Sakarya’nın Söğütlü ilçesine 6 ay önce gelin gelen 16 yaşındaki S.B., eşi, kayınvalidesi ve kayınpederinin kendisine işkence yaptığını ileri sürdü.

16 yaşındaki geline işkence iddiası

 Yaşı küçük olması sebebiyle resmi nikah olmadan 20 yaşındaki teyzesinin oğlu B.K. ile evlendirilen S.B., kendisini görmeye gelen ailesine yaşadığı işkenceyi anlattı. Ailesinin cumhuriyet savcılığına başvurmasının ardından S.B., Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bacaklarında ve bedeninde yanık izleri olduğu belirlenen S.B., Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları ve psikolog gözetiminde polise verdiği ifadede yaşadığı işkenceyi anlattı.

Ailesinin rızasıyla evlendirildiğini belirten S.B., eşinin ve kayınvalidesinin kendisini sürekli dövdüğünü, kayınvalidesinin ucu kızgın demir parçasını bacağına bastırdığını, yılbaşında kayınpederinin kendisine tecavüz ettiğini ve Sakarya nehrine atma girişiminde bulunduklarını iddia etti.

Şikayet üzerine küçük geline işkence ettiği ileri sürülen aile ise evinde bulunamadı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Bu arada, Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Aydın Sarı, S.B.’nin bir süre hastanede tedavi göreceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz