2 kız kardeşin kendisini öldüren kardeşine karşı defalarca kere koruma kararı alımış

Geçtiğimiz hafta yol ortasında erkek kardeşleri tarafından öldürülen 2 kız kardeşin, zanlıya karşı dafalarca kere koruma kararı alınmış

2 kız kardeşin kendisini öldüren kardeşine karşı defalarca kere koruma kararı alımış

Geçtiğimiz hafta yol ortasında erkek kardeşleri tarafından öldürülen 2 kız kardeşin, zanlıya karşı dafalarca kere koruma kararı alınmış

GAZİANTEP’te geçen cumartesi günü, kardeşleri Hayri A. tarafından tüfekle vurularak öldürülen Semra A. ve kızkardeşi Elif K. ile olay günü Mardin’de oldukları için ölümden kurtulan diğer 2 kız kardeş hakkında 2015 yılı içerisinde mahkeme tarafından Hayri A.’ya karşı defalarca koruma kararı verildiği ortaya çıktı. Ölen kız kardeşlerin avukatı Metin Kınacılar, "Mahkemelerin verdiği koruma kararının ne anlama geldiğini çözemiyorum. Şiddet mağduru başvurunca mahkeme koruma kararı veriyor ama bu karar sadece kağıt üzerinde kalıyor, gerisi yok" diyerek tepki gösterdi.

41 yaşındaki Elif K. ile ablası 42 yaşındaki Semra A., geçen cumartesi günü Kolejtepe Mahallesi’nde market alışverişi yaptıktan sonra sokak ortasında 39 yaşındaki kardeşleri Hayri A. tarafından tüfekle ateş edilerek öldürüldü.

Ablalarını öldürdükten sonra otomobille kaçan Hayri A. kısa süre sonra polis tarafından suç aleti tüfekle  yakalandı ve sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

58 KEZ BİRBİRLERİNİ ŞİKAYET ETMİŞLER

’Çantacı’ olarak tabir edilen kuyumcular arası altın taşıma işi yapan Hayri A. ile 4 kızkardeşi Elif K., Semra A., Aliye A. ve Hatice K. arasında bu yılın ilk günlerinden itibaren başlayan anlaşmazlıklar 58 kez adliyeye taşındı ve kardeşler birbirinden şikayetçi oldu.

İddiaya göre Hayri A.’nın evinde bulunan 1 kilo 300 gram ağırlığındaki 135 altın bilezik bu yılın ocak ayında çalındı. Hayri A., altınların kızkardeşleri tarafından çalındığını öne sürdü.

Annesi ve eşinin de, altınların kızkardeşleri tarafından çalındığını söylemesi üzerine Hayri A., kızkardeşlerinden şikayetçi oldu. Bu olayın ardından Hayri A. ile kardeşleri sürekli olarak birbiriyle kavga etti. 4 kız kardeş; tehdit, hakaret, yaralama ve fuhuş yaptırma iddialarıyla Hayri A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Hayri A. da benzer suçlardan ablası ve kız kardeşlerinden şikayetçi oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz