3 Yaşındaki Eymen Neden Öldü?

Antalya'da 39 yaşındaki Bekir Yıldırım'ın kullandığı otomobilin kontrolsüz kavşakta yol ortasında duran 55 yaşındaki Turgut Çevik'in otomobiline çarpması sonucu 3 yaşındaki Eymen Yıldırım yaşamını yitirdi.2.21 promil alkollü çıkarak tutuklanan Çevik, LPG'li aracı yol ortasında gaz kestiği için durduğunu savunurken,avukatı da Eymen'in araçta çocuk koltuğu olmadığı için öldüğünü savundu.

3 Yaşındaki Eymen Neden Öldü?

Kaza geçen 28 Mart'ta Antalya- Korkuteli Karayolu'nda meydana geldi. Kent merkezinden Korkuteli İlçesi'ne giden Bekir Yıldırım yönetimindeki 07 YB 917 plakalı otomobil, kontrolsüz kavşakta yol ortasında duran Turgut Çevik yönetimindeki07 KE 897 plakalı otomobile çarptı. Yıldırım'ın arka koltukta oturan kızı 11 yaşındaki Sahra Yıldırım ile oğlu 3 yaşındaki Eymen Yıldırım başından aldığı darbeyle yaralandı. Ambulanslarla hastaneye götürülen iki kardeşten Eymen yaşamını yitirdi. Kaza yerinde inceleme yapan polis, yara almadan kurtulan Turgut Çevik'in 2.21 promil alkollü olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Çevik çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
SANIK:2 BİRA İÇTİM ÖLÇÜM HATALI
Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçundan yargılanan Turgut Çevik ile avukatı Gökhan Ayanlar, Eymen'in ailesini temsilen de avukatları Tolgahan Turan duruşmaya katıldı. Kazayı anlatan Turgut Çevik, kavşaktan geçtiği sırada LPG'li aracının gaz kestiğini, bu nedenle durduğunu iddia etti. Hızla gelen aracın kendisine çarpmaması için korna çaldığını söyleyen Çevik, kazaya engel olamadığını anlattı. Kendisine 2.21 promil alkollü olduğu hatırlatılan Çevik, "Bir arkadaşımla 2 bira içtim. 2 birayla sarhoş olmadım. Yapılan ölçüm hatalı" dedi.
'ÇOCUK KOLTUĞU OLMADIĞI İÇİN ÖLDÜ'
Çevik'in avukatı Gökhan Ayanlar da, hayatını kaybeden minik Eymen'in emniyet kemerinin takılı olmadığını, araçta çocuk koltuğunun da bulunmadığını iddia etti. Çocuğun öne fırlayarak hayatını kaybettiğini söyleyen Avukat Ayanlar, müvekkilinin aracının yönünün 180 derece değiştiğini, bunun da diğer aracın süratli olmasından kaynaklandığını savundu.
'VİCDANLARI RAHATLATACAK KARAR' İSTEDİ
Duruşmaya katılmayan Eymen'in ailesinin avukatı Tolgahan Turan ise sanığın olaydan sonra aileye 'geçmiş olsun' bile demediğini, ailenin vicdanları rahatlatacak bir karar beklediğini söyledi. Kazaya sanığın alkollü olmasının neden olduğunu iddia eden Turan, Eymen'in araçtan fırlamadığını, babasının kucağına alıp otomobilden dışarı çıkardığını söyledi. Sanığın kullandığı aracın kontrolsüz kavşaktan aniden yola çıkarak fren mesafesi bırakmadığını savunan Turan, otomobilin gaz kestiğine dair bir bulgu olmadığını savundu.
Tanık olarak dinlenen Nevzat Uyar ise olaydan önce Çevik'le Manak Köyü'nde 2'şer bira içtiklerini anlattı. Daha sonra Turgut Çevik'in yanından ayrıldığını anlatan Uyar, Manay Köyü ile kazanın olduğu Yazır Kavşağı arasındaki mesafenin yaklaşık 50 kilometre olduğunu söyledi.
Turgut Çevik'in tahliye talebini reddeden mahkeme, kaza yerinde keşif yapılması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler