Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit askerlerin kimlikleri belirleniyor

Şırnak Uludere'de düşen helikoperde şehit düşen askerlerin isimleri açıklandı mı? Şırnak'ta havalandıktan yalnızca 3 dakika sonra düşen helikopterden umutlu haberler beklenirken 13 şehit haberi yürekleri dağladı.

Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit askerlerin kimlikleri belirleniyor

Şırnak Uludere'de düşen helikoperde şehit düşen askerlerin isimleri açıklandı mı? Şırnak'ta havalandıktan yalnızca 3 dakika sonra düşen helikopterden umutlu haberler beklenirken 13 şehit haberi yürekleri dağladı. Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan içinde biri general rütbeli askerlerinde bulunduğu Coogeer tipi helikopter kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

Şırnak Şenova ilçesinden kalkan 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. TSK'dan yapılan son dakika açıklama da 13 askerimizin de şehit düştüğü açıklandı.

Şırnak'ın Şenoba bölgesinde bir askeri helikopterle saat 19:40 itibarıyla irtibatın kesildiği bildirildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düştüğü belirtildi.

"31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ…

Tümgeneral Aydoğan Aydın

Albay Oğuzhan Küçükdemir

Albay Gökhan Peker

Yüzbaşı Songül Yakut

Binbaşı Koray Onay

Yüzbaşı İlker Acar

Yüzbaşı Nuri Şener

Başçavuş Mehmet Erdoğan

Uzman Çavuş Zeki Koç

Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak

Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş

Başçavuş Fevzi Kıral

PiyadeUzman Çavuş Hakan İncekal

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Cougar tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

TERÖR OPERASYONU MAĞARA BASKINI (30 Mayıs)

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 23. Jandarma Sınır Tümen  Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca  yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerin kullandığı 8 yeni mağara belirlendi.

Mağaralarda yapılan aramada, 82 milimetre havan, 9 roketatar, bomba  atar, doçka, 31 uzun namlulu silah, 467 roketatar mühimmatı, 20 bin biksi fişeği  ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Böylece, 19 Nisan'da başlayan operasyondan bugüne kadar 719 silah, 363  bin 148 muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat ve 75 ton yaşam malzemesi ele  geçirilmiş oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz