ATLAR BUGÜN KOŞACAK

Türkiye'nin 8. hipodromu olan Diyarbakır Hipodromu'nda at yarışları bugün başlıyor.

ATLAR BUGÜN KOŞACAK

Toplumu kumara teşvik eden etkenlerden biri olarak değerlendirilen At yarışları bugünden itibaren Diyarbakır'da devreye giriyor.

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Hipodromu'nda bugün başlayacak sezon, 25 Kasım 2009 günü sona erecek.  Haftada bir gün, çarşamba günleri yarış yapılacak hipodromda, toplam 10 yarış gününde 70 koşu gerçekleştirilecek. 30 Eylül'de yapılacak yarışlarda, Vali Kupası ve Açılış Kupası sahiplerini bulacak. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu ise 18 Kasım'da yapılacak.

SÖZDE KATKI SAĞLAYACAK

At neslinin ıslahını ve yetiştiriciliğini teşvik etmek, bölge halkına ekonomik ve sosyal yönden katkılar sağlamak amacıyla yapımına karar verildığı öne sürülen hipodrom, Mardin yolunun 22. kilometresinde bulunan Çınar İlçesi, Beşpınar Köyü'ndeki 1500 dekar arazi üzerinde inşa edildi. Yarışların 20 metreeninde ve 1600 metreuzunluğunda kum pistte yapılacağı Diyarbakır Hipodromu'nda 1500 seyirci kapasiteli tribün, at hastanesi, padok, doping kontrol binası, kır kahvesi, nalbanthane, 5 bloktan oluşan toplam 120 box ahır bulunuyor. Hipodromda yetiştiricilik ve yarışçılıkla ilgili birimlerin yanı sıra atçılık eğitim tesisleri de bulunmakta. Bölgede atçılığın canlanmasını da sağlayacak hipodrom tesisleri, bölge halkına yeni iş imkanları sağlayarak, ekonomik ve sosyal gelişimine de katkıda bulunacak. Hipodromun resmi açılışı ise 30 Eylül'de yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler