Adana Seyhan'da basın açıklaması yapan gruba polisin biber gazlı müdahalesi

6 Ekim'de Adana Seyhan'da toplanıp yürüyüş yapan grup, kendilerine engel olmaya çalışan polis ile karşı karşıya gelmiş ve çıkan olaylar sonrasında çok sayıda gözaltı kararı alınmıştı. Gözaltına alınan arkadaşları lehine konuşmak ve basın toplantısı düzenleme için alana toplana bir gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

Adana Seyhan'da basın açıklaması yapan gruba polisin biber gazlı müdahalesi

6 Ekim'de Adana Seyhan'da toplanıp yürüyüş yapan grup, kendilerine engel olmaya çalışan polis ile karşı karşıya gelmiş ve  çıkan olaylar sonrasında çok sayıda gözaltı kararı alınmıştı. Gözaltına alınan arkadaşları lehine konuşmak ve basın toplantısı düzenleme için alana toplana bir gruba polis biber gazı ile müdahale etti.

KESK, DİSK ve TMMOB'nin çağrısıyla merkez Seyhan İlçesi'ndeki İnönü Parkı'nda geçen 6 Ekim'de toplanan 200 kişilik grup yürümek isteyince polis müdahale etti. Müdahale sırasında gözaltına alınan ve polise mukavemet ettikleri öne sürülen Halil İbrahim Biçer tutuklanırken, Deniz Ünsal ve Tufan Ahi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Halil İbrahim Biçer, Deniz Ünsal ve Tufan Ahi hakkında Adana 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Bugün hakim karşısına çıkacak 3 sanığa destek vermek isteyen Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Dev-Lis üyesi bir grup adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, gruptan adliye önünde basın açıklamasına izin vermeyeceklerini, açıklamalarını İnönü Parkı'nda yapmalarını istedi. Adliye önünde basın açıklamasına başlayan gruba polis dağılmaları konusunda uyarılarda bulundu. Grubun açıklamaya devam etmesi üzerine polis, biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken müdahale sonrası grup dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz