Adana Yüreğir'de sulama kanalına düşen ve bir hafta kanalda kalan adamı, saçları kurtardı! Bakın nasıl?

Adana Yüreğir'de DSİ'ye bağlı merkez dışında bulunan su kanalına yaklaşık bir hafta önce düşen 65 yaşındaki Mahmut Alperoğlu, yaşam mücadelesini saç yiyerek kazandı. 1 hafta sonra farkedilen adam, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı

Adana Yüreğir'de sulama kanalına düşen ve bir hafta kanalda kalan adamı, saçları kurtardı! Bakın nasıl?

Adana DSİ'ye bağlı merkez dışında bulunan su kanalına yaklaşık bir hafta önce düşen 65 yaşındaki Mahmut Alperoğlu, yaşam mücadelesini saç yiyerek kazandı. 1 hafta sonra farkedilen adam, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesi Havutlu Mahallesi’nde meydana geldi. Yaklaşık bir hafta önce DSİ’ye ait içinde su olmayan sulama kanalı kenarında gezen 65 yaşındaki Mahmut Alperoğlu ayağının kayması sonucu kanala düştü. Yaşlı adamkanalın yüksekliği yaklaşık 6 metre olduğu için tek başına kanaldan çıkamadı. Kanal yerleşim yerinde olmadığı için de yaşlı adamı kimse fark etmedi. Yaşlı adamın düşmeye bağlı olarak burnunda ve yüzünde de yaralar oluştu.

Yaşlı adam bir hafta boyunca kanalda kış günü yaşamak zorunda kaldı. Olaydan bir hafta sonra kanal kenarına gelen bir vatandaş tarafından fark edilince, hemen olay polis ve sağlık ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen polis kanaldaki yaşlı adamın yanına indi ancak onu çıkartamadı. Bu nedenle Can-Kur ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen Can-Kur ekiplerikanala merdiven ve ip atarak sağlık ekipleriyle birlikte indi. Sağlık ekipleri yaşlı adama boyunduruk takıp daha sonra da sedyeye koyarak Can-Kur ekipleriyle birlikte kanaldan çıkardı. Ambulansa götürülen yaşlı adam bir haftadır kanalda olduğunu, acıkınca yiyecek bir şey bulamadığı için saçlarını yiyerek hayatta kaldığını söyledi.

Yüreğir, Adana'nın Büyükşehir merkez ilçelerinden birisidir. Adana'nın ortasından geçen seyhan Nehri, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini ayırır

Adana'nın merkez ilçesi olan Yüreğir, 5 Haziran 1986'da belediye olmuştur. İsmini 1250-1352 yılları arasında Türk Oğuz boyundan Üçoklara ait kavmin buraya yerleşmesinden dolayı almıştır. Adana'nın en çok göç alan ilçesidir.

Coğrafi konum olarak Torosların eteğine kurulan Çukurova Üniversitesi’nin güneyinde başlayan Yüreğir İlçesi yerleşim alanı, doğuda Misis havzası, batıda Seyhan Nehri ve güneyde Karataş Ovası ile çevrelenmiş bölgede oluşan yerleşim alanıdır. Tarihsel olarak geçiş alanları üzerinde bulunması sebebiyle Yüreğir ilçesi önemli bir kavşak noktası olarak düşünülmüştür.

İlçesinin kuzeyinde İmamoğlu, kuzeybatısında Karaisalı, batısında Seyhan, doğusunda Ceyhan, güneyinde Yumurtalık ve Karataşilçeleri bulunmaktadır.

Yaşlı adam ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz