Adilcevaz’dan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

BİTLİS’in Adilcevaz Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında toplanan giyim ve gıda yardımları, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

Adilcevaz’dan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri için Adilcevaz Belediyesi öncülüğünde Aydınlar Belediyesi, Ak Parti Adilcevaz ilçe teşkilatı, vatandaşlar ve esnafların desteğiyle yardım seferberliği başlatıldı.Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, vatandaşların ve esnafın desteğiyle topladıkları yardımları bölgeye gönderdiklerini, yardım kampanyasına vatandaşların ve esnafın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

TÜRKMENLERE YARDIM

Gürsoy, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmadıklarını da belirterek, "Hükümetimizin başlatmış olduğu yardım kampanyası kapsamında Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere topladığımız yardımları bölgeye gönderdik. Bayırbucak Türkmenleri ile aynı ümmetin, aynı milletin evlatlarıyız. Türkmen yurdu olan Bayırbucak Türkmen dağında bugün zulüm ve soykırım uygulanıyor. Biz millet olarak daima mazlumun, mağdurun ve zulme uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Suriye’de yaşanan iç savaşta en fazla etkilenen zulüm ve soykırıma uğrayan Bayırbucak Türkmenleri için topladığımız yardım kampanyası için bizlerden desteklerini esirgemeyen esnaflarımıza, ilçe halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz