Ak Parti’nin Meclis Başkan adayından Leyla Zana açıklaması

TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak seçimlerde 3. Turda Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, göreve geldiğinde Leyla Zana’nın yemin krizini çözeceğini belirterek, “Biz kriz çözmeye alışığız” açıklamasında bulundu.

Ak Parti’nin Meclis Başkan adayından Leyla Zana açıklaması

Kahraman, dün Ak Parti Grup başkanvekilleri Mahir Ünal, Ahmet Aydın, İlknur İnceöz ve Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun makamına gelerek, TBMM Başkanı adaylık başvurusunda bulundu. Bireysel başvurusu yanında, parti grubu ve genel merkezin desteğinin göstergesi olarak Grup Başkanvekilleri ve Gül’ün imzasıyla Kahraman’ı aday gösteren bir dilekçe de Genel Sekreterliğe sunuldu.

“ZAMAN VAR, TELAŞ YOK”

Çıkışta soruları yanıtlayan Kahraman, TBMM Başkanı görevine başladığı takdirde kendisini bir yemin krizinin beklediğinin hatırlatılması ve bu konuda bir girişiminin olup olmayacağının sorulması üzerine şunları söyledi: “Biz kriz çözmeye alışığız. Bakacağız, inceleyeceğiz. Evvela seçileyim, sonra başkan olarak konuşalım” dedi. Kahraman “Başkan seçilmeniz durumunda iç tüzük ve yeni anayasayla ilgili muhalefete bir çağrınız olacak mı” sorusuna da, “İşte o durum olsun, o zaman yeniden konuşacağız. Acele etmeye gerek yok. Zaman var, telaş yok. Peki efendim. Hayırlı günler diliyorum. Durmak yok, ileri” yanıtını verdi.

“FRAK SİPARİŞİ VERDİM” 

Kahraman açıklamasının ardından Grup Başkanvekili Ünal’ın odasında bir süre gazetecilerle sohbet etti. Ünal’ın Kahramanmaraş dondurması ve baklava ikram ettiği sohbete, kısa süre Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da katıldı. Ünal ve Kahraman’ın, “tatlı yiyelim, tatlı konuşalım istedik” diyerek soru istemdikleri mesajını verdikleri sohbette, bir gazetecinin, “Aktifsiyasete dönüşünüz muhteşem oldu” demesi üzerine Kahraman, “Yok. Siyasetten ayrılmamıştım ki... Hayatın kendisi siyaset. Siyaset her alanda. İnsanlar çizdikleri yolda yürümezler, çizilen yolda yürürler. Nasip neyse o olur” ifadelerini kullandı.

Kahraman, “Frak siparişi verdiniz mi” sorusu üzerine, “Verdik, hazırlanıyor. Bana kalsa gerek yok ama iç tüzüğe uyacağız” dedi. Kahraman, “İç tüzük değişiyor mu” sorusuna da, “İleride inşallah” yanıtını verdi.

TAKVİM KABİNEDEN SONRA

Grup başkanvekili Mahir Ünal da gazetecilerin soruları üzerine daha önce Grup yönetimi ve Başkanlık Divanı üyelerini seçmek üzere pazar günü yapmayı planladıkları grup toplantısını salı ya da çarşamba günü gerçekleştireceklerini söyledi. Meclis’in kendi rutininde çalışmaya devam edeceğini kaydeden Ünal, hükümet programının okunması, görüşmeler ve güven oylamasının ne zaman yapılacağının hükümet kurulduktan sonra belli olacağını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler