Avrupa’nın en iyi şehirleri açıklandı

Avrupa’nın en iyi şehirleri açıklandı. Listede Türkiye de var!

Avrupa’nın en iyi şehirleri açıklandı

Avrupa ülkeleri, hem yerlileri hem de turistler tarafından değerlendirildi. En iyi şehirler yaşanabilir olması, refah ve sevilme oranı bakımından sıralandı. Avrupa’nın en iyi şehirleri açıklandı. Listede Türkiye de var!

Avrupa kıtasının en iyi destinasyonları; Tripadvisor yorumları, iş ve eğitim fırsatları gibi faktörleri haricinde çeşitli  ölçümleri de dikkate alan Resonance Consultancy tarafından değerlendiril ve bir rapor hazırlandı.

Avrupa’nın en iyi şehirleri açıklandı. Listede Türkiye de var!

Hazırlanan raporda, Avrupa'da ziyaret edilecek, yaşanacak ve yatırım yapılabilecek en iyi 100 şehri belirlemek için, nüfusu 500.000'den fazla olan 180'den fazla yer incelendi.

Londra, üst üste ikinci kez listenin yine zirvesinde. İstanbul da listede ilk 10’a girmeyi başardı.

İşte Avrupa Kıtası’nın çeşitli özellikleriyle öne çıkan en iyi on şehri...

10. MILANO, İTALYA

Moda haftasıyla bilinen ve büyük moda evleri, Versace ve Armani’nin doğum yeri olan Milano, yaşamdaki güzellikleri arayan turistlerin dikkatini çekiyor.

Aynı zamanda İtalya'nın uzun süre finans merkezliğini de yapan Milano, ülkenin ve kıtanın en zengin şehirlerinden biri olma özelliğini sağlamlaştırmaya da devam ediyor.

9. İSTANBUL, TÜRKİYE

Avrupa kıtasının ucunda, doğuyla batı’nın buluştuğu bu antik şehir, zengin kültürü ve tarihiyle tanınıyor.

Türkiye'nin önemli şehirlerindeki tarihi yerler restore edilmeye devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında da daha fazla turistin gelmesi amaçlanıyor.

Dövizdeki yüksek kur farkının turistler için avantaj olduğu belirtilirken, yerli halkın kiralar konusunda sıkıntı yaşadığı belirtiliyor.

8. AMSTERDAM, HOLLANDA

Resonance raporuna göre Amsterdam, son yıllarda Avrupa kıtasının başında gelen parti şehirlerinden biri olarak ünlendikten sonra, şimdilerde yaşanabilir olmaya odaklanıyor.

Halka açık yerlerde esrar içmek 2023'te yasaklanmıştı ve şehir, parti turizmini hedef alan bir "uzak durma" kampanyası başlatmıştı, fakat her ikisinin de şehrin popülaritesi üzerinde pek bir etkisi olmamış gibi görünüyor.

7. BARSELONA, İSPANYA

Bu sahil şehri; havası, sıra dışı mimarisi ve konumu sayesinde dünyanın her yerinden insanları buraya çekiyor.

Gaudi'nin ünlü kilisesi, Sagrada Familia'nın neredeyse bir buçuk yüzyıl sonra tamamlanması planlanıyor.

Pandemi öncesinde İspanyol şehrine 12 milyon turistin gittiği düşünüldüğünde, sayıların dört yıl sonra yine benzer seviyelere çıkması bekleniyor.

6. PRAG, ÇEK CUMHURİYETİ

Güzelliği ve kültürel olanakları bakımından ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratmıyor.

Franz Kafka'nın vefatının 100’üncü yıl dönümü olan 2024'te yazarın doğduğu yerde, yazarı anan sergiler edebiyat yürüyüş turları düzenleniyor.

5. MADRİD, İSPANYA

İspanya, yeşil alanlara odaklanarak ve kentsel planlamada başkentine büyük yatırımlar gerçekleştiriyor.

Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Madrid Nuevo Norte, yakın bir zamanda onaylandı Bu onay ile şehrin az kullanılan kuzey demiryolu bölgesini tekrar canlandırmayı vadediyor.

Roma

4. ROMA, İTALYA

Roma’nın belediye başkanı Roberto Gualtieri, geçen yıl şöyle demişti: "Şehrimizin bin yıllık tarihi dünyayı büyülemekten asla vazgeçmiyor."

Belediye Başkanı’nın yorumları, şehri temsil eden Roma'nın 4’üncü yüzyıldan kalan nadir bir altın cam tasvirinin ortaya çıkarılmasından sonra geldi.

3. BERLİN, ALMANYA

Almanya'nın başkenti, her kökenden insanı kucaklayan bir hoşgörü merkezi. Bu sayede daha çok zenginleşiyor ve bir sığınak olarak selamlanıyor.

Yabancılar için yaşanacak bir şehir olarak üst sıralarda yerini alıyor. Aynı zamanda kültürel olanakları, çok çeşitli müzeleri diğer ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

2. PARİS, FRANSA

Fransa'nın Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapması sebebiyle, Paris'in bu yaz Avrupa'nın yıldızı olması bekleniyor.

Etkinlikler, bu yıl Fransa'nın başkentine gelmesi beklenen milyonlarca turiste hizmet vermenin yanı sıra, kent sakinlerine de yarar sağlıyor.

Londra

1. LONDRA, İNGİLTERE

Londra, öğrencilere ve ziyaretçilere sunduğu olanaklar sayesinde, komşularını üst üste ikinci kez mağlup ederek geride bıraktı.

Analizde, "Şehir öğrencilerin, ziyaretçilerin ve yabancı yatırımcıların ilk aklına gelen yer. Yaşanabilir, sevilebilir ve refah, bu yılki sıralamada bu başarıyı elde eden tek şehir." olarak özetleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz