Bakan Özhaseki'den olay yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin yapı stokunun yüzde 50'ye yakınının sağlıksız yapılardan oluştuğunu, çoğunun da kimliksiz olduğunu söyledi.

Bakan Özhaseki'den olay yapı açıklaması!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanlarında incelemelerde bulunan  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ederek kent hakkında brifing aldı. Ziyarette konuşan Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin yapı stokunun yüzde 50'ye yakınının sağlıksız olduğunu ve sağlam olarak görünen çoğu yapının da kimliksiz olduğunu kaydetti. 


Sağlıksız yapı stoklarının ciddi depremlerde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi:


"Türkiye'nin yapı stokunun yüzde 50'ye yakını ciddi depremlerde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Aynı zamanda dönüşüm ilan edip de yaptığımız veya sağlam olarak gördüğümüz yapılarda da kimliksiz yapılarla karşı karşıyayız. Bir şehirdeki yapılara yerden siluet olarak baktığınızda gözüken manzara aslında o şehirde yaşayan insanların inançlarını, örflerini, adetlerini, sosyal yaşam biçimlerini, dini inançlarını bile verir. Şimdi şehirlere baktığımız zaman, ne yazık ki bizim kendimize ait değerleri taşıyan kimliklerle karşı karşıya değiliz.


Tabi binlerce yıldır yaşayan kadim medeniyetler üzerine kurulmuş, bin yıldır da kendimize has medeniyetimizi inşa ettiğimiz şu dönemde sıfır şehirler inşa etmek kolay değil. Gelinen noktada da neler yapılacağı hususu bizim bakanlığımızın birinci öncülüğünü oluşturuyor. Kentsel dönüşümle ilgili partimizin atmış olduğu adımlarda bizim de çok hızlı davranmamız icap ediyor."

Kaynak: DHA