Balıklar güvenli bölgede

Selden etkilenen Balıklıgöl'deki balıklar "güvenli bölgede"

Balıklar güvenli bölgede

Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu (MYO) Su Ürünleri Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Sait Kılıç, "Bulanıklığın sebebi çevreden gelen selin meydana getirdiği çamur yükü. Bu, kaynak suyunun açılmasıyla düzelecek. Balıklar da su açılınca ortaya çıkacak." dedi. Kılıç,  Balıklıgöl'ü anlık olarak herhangi bir olaya karşı sürekli takip ettiklerini söyledi.

 HAYATİ ENGEL YOK

Balıklıgöl'ün içindeki balıkların sazan familyasına mensup balıklar olduğunu, kirlilik dayanımlarının yüksek olduğunu dile getiren Kılıç, bu tür bulanıklıkların balıklar için hayati tehlike teşkil etmediğini kaydetti.

Balıklıgölü görmek için bölgeye gelen vatandaşlardan Mahmut Durgun da önceki gün akşamdan başlayan yağmurun sel oluşmasına sebep olduğunu hatırlattı.

 YEM ATINCA BALIKLAR GÖRÜNÜYOR

Öte yandan Şanlıurfa Doğa Kuruma ve Milli Parklar ekipleri de Balıklıgöl'de incelemelerde bulundu, analiz için sudan numuneler aldı.

Selle taşınan çöpler sudan temizlenirken, Balıklıgölün'ün yanındaki kanala vatandaşların yem atması sonucu balıkların yüzeye çıktığı da görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler