BARÜ, Teknofest’te yerini aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’teki yerini aldı.

BARÜ, Teknofest’te yerini aldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’teki yerini aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) tarafından çeşitli kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenen Teknofest Ankara başladı. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bilim ve teknoloji tutkunu öğrencileriyle yer aldığı festivalde tam bağımsız Türkiye hedefiyle üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar anlatıldı. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile birlikte öğretim elemanlarının katıldığı Teknofest Ankara’da ayrıca 6. Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgiler de verildi. Teknofest ile Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda bir destan yazıldığının altını çizen Rektör Uzun, “Türkiye’nin 100’üncü yılında TEKNOFEST ile binlerce kişi hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. Bilim ve teknoloji tutkunları bir araya gelerek ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganıyla yanan meşaleyi geleceğe taşıyor” dedi.

Rektör Uzun, BARÜ’nün TEKNOFEST’in akademik paydaşları arasında yer aldığını da vurgulayarak, “Gençlerimiz TEKNOFEST ile çeşitli disiplin ve kategorilerde ter döküyor, eğleniyor, öğreniyor ve ortak geleceğimiz için umut olmaya devam ediyor. BARÜ ailesi olarak bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu düşüncelerle daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir Dünya hedefiyle bizleri yüreklendiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır ile YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve gençlerimize rol model olarak milli teknolojilerin geliştirilmesi noktasında teşvik eden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA