Batman'da elektrik sorunu petrol üretimini etkiledi

Batman'da, voltaj düşüklüğü ya da yüksekliğinden kaynaklanan elektrikteki dalgalanmaların petrol üretiminde yaklaşık 4 bin varillik düşüşe neden olduğu bildirildi.

Batman'da elektrik sorunu petrol üretimini etkiledi

TPAO Batman Bölge Müdür Yardımcısı Duran Demir, sorumluluk sahasındaki kuyuların bir kısmında voltaj düşüklüğü ve enerji dalgalanması nedeniyle ciddi arızalar meydana geldiğini, günlük 24 bin varil civarındaki petrol üretiminin elektrik sorunu nedeniyle 20 binlere gerilediğini söyledi.

PETROL ÜRETİMİ DE SEKTEYE UĞRADI

Elektrik sıkıntısının üretimi aksattığını kaydeden Demir, ''Son günlerde yaşanan elektrik sıkıntısı petrol üretiminde azalmalara yol açtı. Enerji akımının düşmesi veya kesilmesiyle beraber reda adı verilen pompalar ve atbaşlarının üstündeki zaman sayaçlarının eş zamanlı çalışmamasından kaynaklanan üretim düşüklüğü günlük 4 bin varili buluyor'' dedi.

OSB Müdürü Zeynep Akbel de elektrik voltaj dengeleyici (regülatör) cihazları olmayan firmaların büyük sıkıntılar yaşadığını, yaşanan sorun nedeniyle birçok firmanın üretiminde azalmalar yaşandığını bildirdi.

ENERJİ KESİNTİLERİ HALEN SÜRÜYOR

Akbel, 2 gün boyunca yaşanan sıkıntının TEİAŞ ve Batman Valiliği ile irtibata geçilerek düzeltildiğini bildirdi.

TEİAŞ yetkilileri, elektrik dalgalanması ve voltaj düşüklüğünün Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'deki tarımsal alanların elektrik enerjisiyle sulanmasından kaynaklandığını belirtmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler