Berkin Elvan anmasını engellemek için meydanda nöbet tuttular

Karabük'te bir grup, geçen yıl Gezi olayları esnasında başına gaz fişeği isabet ettiği için hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle eylem yapılmasını engellemek için Safranbolu'da bir meydanda nöbet tuttu.

Berkin Elvan anmasını engellemek için meydanda nöbet tuttular
Karabük’ün Safranbolu İlçesinde bir grup, Gezi olayları esnasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayata veda eden Berkin Elvan'ın birinci ölüm yıl dönümü nedeniyle yapılacak olan anma eylemine engel olmak için meydanda nöbet tuttular


MİSAK-I MİLLİ MEYDANI


Karabük Safranbolu'da eylemin yapılacağı Misak-ı Milli Meydanında toplanan 100 kişilik grup, Ege Üniversitesinde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun da fotoğrafının bulunduğu pankartı astı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydanda amfi tiyatro bölümünde oturan kalabalık grup, Berkin Elvan'ı anma eylemi yapmak için gelecekleri beklemeye başladı. Yaklaşık iki saat nöbet tutmalarına rağmen kimsenin gelmemesi nedeniyle Çakıroğlu için Kuranı Kerim okundu ve dualar edildi.

"BU VATANIN EVLATLARIYIZ"


Safranbolu MHP İlçe Başkanı Muharrem Asker, birileri gibi devleti ve milleti bölmek için uğraşmadıklarını anlattı. Korkak yüreklerle çetin yolların aşılamayacağını, başkaları gibi de bölücülük yapmadıklarını aktaran Asker, "Bölücülük yapanlarla aramızdaki farkı da bütün Safranbolu halkı görsün. Biz bu vatanın insanıyız, bu vatanın çocuklarıyız" ifadelerini kullandı.


Asker, geçen yıl yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yapacakların gelmeyeceğinin anlaşılması üzerine grubu dağılmaları konusunda da uyardı. Daha sonra kalabalık, ‘Türkiye haine mezar olacak’, ‘Hepimiz Fırat'ız hepimiz Türküz’, 'Fıratlar ölmez vatan bölünmez’, 'Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları attıktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler