Bıraktıkları Notla Uyardılar

Siirt'te park halindeki otomobilin kaput kısmına sıkışan kediyi fark eden öğrenciler, araca bıraktıkları not ile sürücüyü uyardı

Bıraktıkları Notla Uyardılar

Siirt'te park halindeki otomobilin kaput kısmına sıkışan kediyi fark eden öğrenciler, araca bıraktıkları not ile sürücüyü uyararak, hayvanın telef olmasını önledi.

Bahçelievler Mahallesi Hz. Fakirullah Parkı önünde park eden otomobilin kaputunda sıkışan kediyi fark eden bir grup öğrenci, çevredekilerden yardım istemelerine rağmen aracın sürücüsünü bulamadı.

Öğrenciler bunun üzerine, araca, "Şoför kardeş, arabanın altından bir kedi sesi geliyor, büyük ihtimal sıkışıp kalmış. Lütfen arabayı çalıştırmadan itinalı davranmanızı rica ederiz. Çaresiz kaldık. İtfaiye ve AFAD'ı arayın. Lütfen dikkat. Genç öğrencilerin vicdani sesine kulak asmanızı..." yazılı not bıraktı.

Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesindeki Gazi Mustafa Kemal İlkokulunun müdürü olan otomobil sahibi Bayram Elçi, notu görünce hemen kaputu açarak kedinin çıkmasını sağladı.

Elçi, kaput kısmındaki kediyi fark eden öğrencilerin gösterdiği duyarlılığın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Aracın etrafında öğrencilerin dolaştığını kendisine gelen telefonla öğrendiğini ifade eden Elçi, şöyle konuştu:

"Evdekiler, arabanın etrafında dolaşanları camdan görünce durumu bana bildirdiler. Bunun üzerine ben de iş yerinden geldim ve arabanın camında notu gördüm. Aracın etrafına baktım gerçekten bir kedi var mı diye. Kaput kısmında miyavlama sesi geliyordu. Kaputu açmamla akü ile karbüratör arasında sıkışan kedinin yola fırlaması bir oldu. Öğrenci arkadaşlar bu kağıdı asmamış olsalardı, arabayı çalıştırmamla kaputta sıkışan kedi telef olacaktı."

Elçi, 15 yıldır araç kullandığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler