Bolvadin Müftülüğü'nden Kutlu Doğum için her güne bir program

Bolvadin Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Peygamber Efendimiz'in (sas) anılacağını belirtti.

Bolvadin Müftülüğü'nden Kutlu Doğum için her güne bir program

Erdoğan, etkinliklerde 'Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku' başlığı ve kardeşlikle alakalı konuların işleneceğini ifade etti.

Bolvadin Müftüsü Hüseyin Erdoğan, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin her yerinde Paygamber Efendimiz'in (sas) kutlu doğumunun 14-20 Nisan tarihleri aralarında kutlanacağını söyledi. Müftü Erdoğan, "Bu yıl Bolvadin ilçemizde her güne bir program olmak üzere hafta boyunca toplumun her kesimine programlar düzenlenmiştir. Bu bağlamda siyer bilgi yarışması, Hz. Peygamber (sas) ve kardeşlik ahlakı mektup yarışması, İslam'da kardeşlik ve paylaşım adlı kompozisyon yarışması, İslam'da kardeşlik, birlik ve beraberlik konulu şiir yarışması ve yüksek öğrenim öğrencilerine yönelik ‘Hz. Peygamber (sas), fert ve toplum açısından kardeşlik hukukunun önemi‘ konulu makale yarışması, ayrıca ceza infaz kurumunda tutuklu ve hükümlüler arasında siyer bilgi yarışması düzenlenecetir. Yapılan programların amacı İslam ahlakının serin ikliminde beyin fırtınası estirmektir." dedi.

Ayrıca, Bolvadin Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Kutlu Doğum Haftası münasebtiyle 5 bin civarında ücretsiz kitap dağıtılacağını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz