Böyle şaka mı olur? Aile perişan olmuş

Çoğumuz nefret ederiz şu 1 Nisan şakalarından. Bazıları ise inadına yapar inadına 1 Nisan’ı bekler, sanki hiç işi gücü yokmuş gibi 1 Nisan’ı bekleyip şaka planları düzenleyenler bile var. Hatta bazıları öyle abartıyor ki iş çığrından çıkıyor. İşte abartanlardan bir tanesi İzmir’den…

Böyle şaka mı olur? Aile perişan olmuş

 Dün binlerce insan 1 Nisan şakası yapmak için fırsat kolluyordu, planlar hazırlıyordu, arkadaşlarıyla ortakça başka bir arkadaşına, kardeşine veyahut sevgilisine 1 Nisan şakası yapanlar oldu. Hatta Google bile 1 Nisan şakası yapmıştı. Ancak bazıları da abartıyor ve şaka dozunu kaçırıyor. Hem yaptığı şakaya gülünmüyor hem de bazen yanlış olaylara yönlendirilebiliyor.

>İşte dün İzmir’in Torbalı ilçesinde 19 yaşındaki genç bir kız en yakın arkadaşı S.Ç’nin bir trafik kazasında vefat ettiğini sosyal medyadaki hesabından paylaşınca olanlar oldu.

>Genç kızın bu paylaşımı sonrası kızlarının öldüğünü sanan ailesi sinir krizleri geçirmiş.

>Söylentilere göre İzmir’in Torbalı ilçesinde oturan M.Ö. isimli 19 yaşındaki kız en yakın arkadaşı olan 20 yaşındaki S.Ç.’nin Urla’da trafik kazası sonrası hayatını kaybettiğini sosyal medyadan duyurarak, kriz yarattı.

>Üstüne bir de kızın fotoğrafını paylaşıp altına da “Hayallerimiz vardı bizim” diye not da düştü. Haberi gören birçok arkadaşları ise şoke oldu. Kısa süre içinde sosyal medyadaki sayfaya taziye mesajları yağdı. Bazı kişiler ise genç kızın ailesini arayarak başsağlığı bile diledi. Hiçbir şeyden haberi olmayan aile de kızlarının vefat haberini öğrenince sinir krizi geçirdi. Aile durumu araştırdı çok geçmeden 1 Nisan şakası olduğu anlaşıldı. Yaşanan bu olay üzerine iki genç kızın çevresinden de büyük tepki topladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz