Çalışamadım haciz geldi

Şanlıurfa'da bir dershaneye borcu yüzünden haciz gelmesi üzerine, 512 öğrenci ve öğretmen mağdur oldu, öğrenciler, eylem yaparak ödedikleri paraları geri istedi.

Çalışamadım haciz geldi

Bir dershanenin Şanlıurfa şubesi, yöneticilerinin bina sahibine ve öğretmenlere uzun zamandan beri ödeme yapmamasından dolayı icraya verildi. Sabah saatlerinde dershaneye gelen haciz memurları, dershanede bulunan malzemelere el koyarak, dershaneyi kapattı. Sınıflarda ders işleyen öğrenciler neye uğradığını şaşırarak, dershaneyi boşaltmaya çalıştı.

ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLDU

Dershane yöneticilerine seslenen öğrenciler, "Biz geçtiğimiz günlerde dershaneye paralarımızı ödedik. Bunun üzerine, dershane yöneticileri, ne bina sahibine kirayı Ödemiş, ne de öğretmenlerimize uzun zamandan beri maaşlarını ödemiş. Yaklaşık 3 aydır öğretmenlerimiz maaş alamıyordu. Bizim mağdur olmamamız için dersleri sürdürüyorlardı. Bina sahibi dershaneyi icraya vermiş. İcra memurları geldi ve dershaneyi kapattı. İçerdeki eşyalara el koyarak boşaltmaya başladı. Şu an mağduruz. Paralarımızı de ödedik. Sınava bir ay kaldı. Sınavda ne yapacağımızı bilmiyoruz" diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Öğrenciler daha sonra, dershanenin afişlerini ateşe verip, olaya tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz