Canik Belediyesi halk günü görüşmeleri!

SAMSUN'un Canik İlçe Belediye Başkanı Osman Genç, halk gününde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Canik Belediyesi halk günü görüşmeleri!

Her Çarşamba günü düzenlenen Halk Günü'nde vatandaşlarla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hem vatandaşlarla sohbet etti hem de onların dinledi. Halk Günleri kapsamında belediyede kabul ettiği vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Genç, vatandaşların sorunlarını kendi sorunları gibi gördüklerini ifade ederek, "Belediyecilik de tıpkı bir anne gibidir. Nasıl ki anne evi toplar, düzenler, temizler. Belediyecilik de öyledir. Üretilen hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesi insanların ve şehrin imajını ve kalitesini yükseltir. Hizmet ürettikçe ihtiyaçlar azalır; ihtiyaçlar azaldıkça, huzur ortamı oluşur. Şehir, insan ve hizmet ortak paydada buluşur. İhtiyaçların doğru tespitiyle sağlıklı ve marka şehirler doğar. Canik Belediyesi olarak bizim de hedefimiz bu ortak paydaları buluşturmak. Bu bakımdan vatandaşlarımızla kucaklaştığımız Halk Günü'nü önemsiyorum. Hem halkımızın fikirlerini alıyoruz hem de onların sorunlarını dinleyerek çözüm üretiyoruz" dedi.

Her zaman halkla iç içe olduklarını vurgulayan Başkan Genç, "Bizim daha önce tecrübeli olmamız, bu zamana kadar yaptıklarımız ve ilçemiz için planladığımız projelerimiz birleştiğinde gittiğimiz yerlerde halkımız bizleri kucaklıyor. Hiçbir zaman halkımızla aramıza bir engel koymadık. İsteyen vatandaşımız yanımıza gelip derdini anlatabiliyor, sohbet edebiliyor. Halkımızın yüzündeki güler yüz bize bütün yorgunluğumuzu unutturuyor. Bizim için esas olan vatandaşlarımızın mutluluğudur" diye konuştu. Canik nerededir?

Canik, Samsun'un Devgeriş Deresi'yle Mert Irmağı arasında Karadeniz'den içeri doğru uzanmış bir yerleşim yeridir. Cumhuriyet tarihinde 2009 yılına kadar belde olan Canik, 2009 yılında Samsun merkezden ayrılmış ve ilçe olmuştur. 2009 yılı sayımına göre ise ilçe merkezinin nüfusu 69.363'tür.

İlçenin kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Canik Dağları'nın Karadeniz'e doğru uzantısı olan tepeler, batısında Mert Irmağı veİlkadım ilçesi, doğusunda ise Kutlukent bulunmaktadır.

İlçenin en önemli özelliği; sanayi ve ticaret merkezi denilebilecek derecede ticari ve sanayi kuruluşları içinde barındırması ve bunların hatırı sayılır bölümünün içinde olması ve Samsun'un ekonomisine büyük katkı sağlamasıdır.

Canik kelimesinin ilk kez geçtiği Türkçe metin 1244/45'te kaleme alınan Dânişmendnâme'dir. Canik kelimesi bu eserde yirmi beş kez geçmektedir. Eserdeki tasvirlere göre o dönemdeki Canik'in sınırları şöyledir: kuzeyinde Karadeniz, batısında Samsun, güneyinde Karakuş (yeni adı Akkuş), doğusunda Trabzon ve Bulgar Dağları bulunan bir sancak.

Kaynak: Diyarbakır Söz