Cezaevleri için adım at çağrısı

Cezaevlerinde mahpusların yaşadığı ihlallere ilişkin açıklama yapan İHD, hasta mahpusların durumlarının giderek kötüye gittiğini hatırlatarak Adalet Bakanlığına ‘Adım at’ çağrısı yaptı.

Cezaevleri için adım at çağrısı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Hapishaneler Komisyonu, hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine ilişkin tüm şubelerde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. Diyarbakır’daki açıklama İHD Şube Binasında gerçekleşti. Açıklamayı okuyan İHD Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Jiyan Ormanlı, Türkiye’de hapishanelerin, başta muhalifler olmak üzere siyasi iktidar tarafından "tehlikeli" olarak değerlendirilen insanların tutulduğu mekanlar haline geldiğini iddia etti.

ADALET BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

“Yakın zamanda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından hasta mahpusların durumuna ilişkin yasal düzenlemeler yapılacağı yönündeki açıklamalar sonrasında İnsan Hakları Derneği olarak konuya dair görüş ve önerilerimiz ile değişiklik yapılmasını önerdiğimiz mevzuat hükümlerini hakkında ayrıntılı bir rapor hazırlayarak bu raporu hem siyasi partilere hem de kamuoyuna sunmuştuk. Adalet bakanlığı ve iktidarın hasta mahpuslar hakkında yapılacak yasal değişiklik öncesinde insan hakları kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin, sağlık örgütlerinin ve baroların konu hakkında yapmış oldukları çalışmalarından faydalanarak bu kurumlarla koordineli bir yasa çalışması yapması meselenin kalıcı bir şekilde çözülmesine olanak sağlayacaktır. İnsan Hakları Derneği olarak yapılacak bu yasa değişikliği konusunda elimizde bulunan tüm bilgi, belge ve raporlarla aktif görev alabileceğimizi tekrardan belirtmek isteriz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz