Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmek istiyorum

Antalya'da Uluslararası Basın Fotoğrafları Günü'nde fotoğraf severlerle bir araya gelen, daha önce 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğraflarını da çeken Christopher Morris, Türkiye'de yapmak istediği projenin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmek olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmek istiyorum
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği işbirliğiyle, Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri', Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Dünyaca ünlü foto muhabiri Christopher Morris, etkinlik kapsamında gerçekleştirilen ustalarla buluşma etkinliğinde, fotoğraf severlerle bir araya geldi. ABD'de yayımlanan Time Dergisi için uzun yıllar çalışan ve çektiği savaş fotoğraflarıyla adından söz ettiren Morris, uzun yıllar devlet başkanlarını fotoğraflayarak yaptığı çalışmalarla gündeme geldi. ABD eski başkanı George Bush ve Barack Obama gibi isimlerle de çalışan Morris, “Başkan Bush'un fotoğraflarını bir foto röportaj için çekme imkanı buldum. Yüzünü göstermeden çektiğim fotoğraflarda, beden dilinden ve 1 günlük yaşantılarından kareler aktardım" diye konuştu.
Savaş fotoğrafçılığını kızı için bıraktığını belirten Morris, “Kızımın büyüdüğünü görmek istiyordum ve savaşın yıkımından artık bıkmıştım" dedi. Savaşın en çirkin yüzünün milliyetçilik olduğunu dile getiren Christopher Morris, “Etrafınızda bayrağa sarılmış ve bayrak etrafında dolanan insanlar görüyorsunuz. ABD'de bunu yaşadım. Çıkarttığım ilk kitabımda bunu vurgulamaya çalıştım ve insanlar 'Gerçek Amerika bu değil' diyerek bana tepki gösterdi" dedi. Fotoğrafçılığın her şey için bir bahane olduğunu değinen Morris, konukların sorularını yanıtlayarak sunumuna son verdi.
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğraflarını da çeken Christopher Morris, Türkiye'de yapmak istediği projenin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmek olduğunu belirtti. Morris, “Benim tarzıma çok uygun, kendisi yapmak istediğim projelerde listenin başında yer alıyor" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz