Cumhuriyet'in 100.yılında Cumhuriyet kadınlarından Ataya ziyaret

Cumhuriyet'in 100. yılında, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Ankara'ya gelen iş kadını dernekleri temsilcileri Anıtkabir'e ziyarette bulundu.

Cumhuriyet'in 100.yılında Cumhuriyet kadınlarından Ataya ziyaret

Ziyaret, Kadın İşveren ve Sanayicileri Derneği (KAİSDER) öncülüğünde, Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED), Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD), Doğasında Doğum Derneği ile İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneğince organize edildi.

Aslanlı Yol'da yürüyen heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

TÜKD Başkanı Meral Güler, derneklerin temsilcileri adına, Misak-ı Milli Kulesi'nde, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ata'mız, ikinci yüzyılda kurduğunuz Cumhuriyet'e, Cumhuriyet değerlerine, bize verdiğiniz tüm haklara sahip çıkacağımıza, ekonomide, teknolojide, sanat, eğitim ve kültür alanında en iyiyi üretmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz."

"HEDEF, KADIN GİRİŞİMCİ SAYISINI ARTIRMAK"

KAİSDER Başkanı Canan Karalar Yüksel de açıklamada, en önemli hedeflerinin kız çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu söyledi.

Yüksel, hem siyasette hem de sivil toplumda kadınların daha fazla söz sahibi olmaları için çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Hedefimiz, kadın girişimci sayısını artırmak. Fırsat eşitliği verildiği zaman kadınlarımızın, kız çocuklarımızın hepsinin çok iyi yerlere gelme imkanı var. Kadın sanayicimiz var ama burada hacmi büyütmemiz önemli. Bunun için de kadın işletmelere daha etkin destekler verilebilir. Daha çok istihdam yaratabilecek, daha etkili kredilendirme sistemleri gerekiyor. Mevcut desteklere ek, kadınlar için özel bir organizasyon yapılması da bizim hedeflerimiz arasında."

Kaynak: Diyarbakır Söz