Datça'da 38 Suriyeli kaçak yakalandı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde oluşturulan uygulama noktasından kaçan ve jandarma tarafından bir süre sonra terk edilmiş halde bulunan bir midibüsteki Suriye uyruklu 38 kaçak, çevrede saklanmaya çalışırken yakalandı.

Datça'da 38 Suriyeli kaçak yakalandı

Datça İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Emecik Mahallesi'nde, Datça- Marmaris Karayolu'nun 24 üncü kilometresindeki Balıkaşıran Mevkii'nde yol uygulaması yaptı. Dünsaat 14.00'de 'dur' ihtarında bulunulan 35 YU 287 plakalı midibüsün kaçması üzerine ekipler aracın peşine takıldı. Gözden kaybedilen midibüs, bir süre sonra yol kenarında terk edilmiş halde bulundu. Çevrede yapılan aramada 4'ü kadın, 9'u çocuk 38 Suriyeli kaçak bulundu. Aracın sürücüsü olduğu belirlenen 29 yaşındaki F.G.'nin (29) ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

1000 DOLARA ANLAŞTILAR

İzmir'den Datça'ya getirildikleri öğrenilen kaçakların, Yunanistan'ın Simi adasına gitmek üzere araç sürücüsü F.G. ile kişi başı 1000 ABD doları karşılığı anlaştıkları ortaya çıktı. İnsan kaçakçılığı için kullanılan araca, Savcılık en koydu. Sağlık kontrolü ve yasal işlemlerinin ardından kaçakların Muğla'da bulunan kampa gönderilmek üzere emniyete teslim edildiği açıklandı.

Kaynak: DHA