Dede-toruna ait bitişik gecekondular yandı

Dede-toruna ait bitişik gecekondular yandı

Dede-toruna ait bitişik gecekondular yandı

Ankara'da, dedeye ait gecekonduda çıkan yangın, aynı ismi taşıyan toruna ait bitişikteki gecekonduya da sıçradı. İki gecekondu da alevlere teslim oldu.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi 1095/1 Sokak'ta bulunan 23 numaralı, Ali İleri'ye ait gecekonduda akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını farkeden komşuları, gecekonduda bulunan yaşlı kadını dışarı çıkarmayı başardı.

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, gecekondudaki yangını söndürme çalışmalarına başladı. Evin içindeki yangın çatıya da sıçrayınca, itfaiye ekipleri müdahale etmekte zorlandı. Kontrol altına alınamayan yangın, bitişiğindeki torun Ali İleri'ye ait gecekonduya sıçradı.

İtfaiye ekipleri, her iki gecekonduya da müdahale ederken, Ali İleri, komşularıyla birlikte evlerindeki eşyaları dışarı çıkarmaya çalıştı.

Mahallelinin de meraklı gözlerle izlediği yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmadan sonra tamamen kontrol altına alınırken, iki gecekonduda da büyük hasar meydana geldi. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz